Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  15 locuri de pe Pamant unde gravitatia nu functioneaza
187 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cel mai rau loc pentru a fi pilot ep 2
611 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O noua descoperire la marginea Antarcticii
156 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marea Caspica
1.835 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretele Tibetului
412 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gheizere
1.418 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cel mai rau loc pentru a fi pilot ep 4
443 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cel mai rau loc pentru a fi pilot ep 3
430 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O noua descoperire la marginea Antarcticii
306 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Desertul Danakil
1.667 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Cel mai fierbinte loc populat de pe Pamant – Dallol 2

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 12.12.2018  Adauga la favorite 673 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Intre cele doua razboaie mondiale, mineritul a continuat, insa, dupa Al Doilea Razboi Mondial, britanicii au dezasamblat calea ferata si productia a incetat. In anii ’60, mineritul a fost reluat, insa o inundatie din 1967 a pus capat acestei activitati.

In anii ’90, au existat din nou discutii privitoare la deschiderea zonei pentru minerit, insa razboiul dintre Eritreea si Etiopia a pus capat definitiv acestor perspective. In prezent, se pare ca exista din nou interes pentru zacamintele din regiune.

Cel mai fierbinte loc de pe Pamant este extrem de interesant pentru astrobiologi


Depresiunea Danakil, in care se afla Dallol, este una dintre cele mai fierbinti regiuni de pe Pamant si se afla la una dintre cele mai mici altitudini de pe Pamant. In depresiunea Danakil se petrec niste fenomene hidrotermale incredibile.

Ele genereaza niste culori extraordinare. Galbenul este rezultatul compusilor de sulf, rosul este rezultatul oxizilor de fier, iar culoarea verde din apa se datoreaza sarurilor de cupru.



Aici exista o sumedenie de lacuri acide si izvoare cu sulf, care pot transforma o plimbare relaxanta intr-o experienta mortala. In depresiunea Danakil, magma se afla neobisnuit de aproape de suprafata, iar apa din lacurile acide este aproape de punctul de fierbere (90 de grade Celsius).

In aceste conditii extreme exista ecosisteme extreme, care sunt de interes pentru oamenii de stiinta. Aici, ei investigheaza posibilitatea existentei vietii pe planete cu conditii ostile.

Expeditii geologice in iad


Prima expeditie geologica in cel mai fierbinte loc de pe Pamant a avut loc la inceputul anului 2016. Ea a fost condusa de doctorul Felipe Gomez, de la Centrul de Astrobiologie din Madrid.

„Exista putine articole stiintifice despre acest loc si nu exista descrieri biologice, asa ca ne aflam pe un teren neexplorat din punct de vedere stiintific. Este un loc uimitor, insa ostil – temperatura ajungea la 42 de grade Celsius pe timp de zi si 30 de grade pe timp de noapte.

Mai mult, aburii de clor ne-au ars caile respiratorii. Microorganismele care traiesc aici sunt microbi extremofili, de mare interes pentru astrobiologi", a afirmat acesta.



Indigenii Afar sunt cunoscuti pentru brutalitatea lor


Nu doar clima si geologia din cel mai fierbinte loc de pe Pamant sunt inspaimantatoare. Se pare ca si oamenii de aici sunt destul de brutali. Triburile indigene Afar sunt de temut.

Este cumva de inteles faptul ca oamenii care traiesc intr-un mediu atat de ostil au devenit si ei ostili. Iata ce a declarat un barbat Afar pentru National Geographic cu cativa ani in urma:

„De-a lungul istoriei noastre, am fost mereu niste luptatori. Traim in desert si, fiindca e o zona cu conditii grele, trebuie sa luptam, chiar daca sa ucizi este impotriva legii lui Allah. Cand luptam, folosim tot ce avem: arme de foc si cutite, pietre si bete. Muscam dusmanii cu dintii."

De aceea, guvernul etiopian a dat un decret care ii obliga pe cei care doresc sa viziteze regiunea sa fie insotiti de o garda inarmata.



La inceputul secolului XX, exploratorii europeni au documentat brutalitatea indigenilor Afar, care, potrivit legendei, isi castrau victimele.

Urmatoarea relatare ii apartine exploratorului britanic Wilfred Thesiger, care vorbeste despre expeditia sa din 1933, de-a lungul raului Awash:

„Ucideau un barbat sau un baiat asa cum as impusca eu o capra. Apoi, in mod invariabil, victima era castrata. Indigenii Afar acordau mare importanta acestei practici si masurau vrednicia unui barbat dupa numarul de oameni pe care ii ucisese."


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.