Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Opera din Oslo
655 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muzeul Fram Oslo
771 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fiordul Oslo
607 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aker Brygge- Oslo
251 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Borsa – Tarnita la Cruce
66 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Oslo
1.099 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  . BISERICA SAN SIMEONE PICCOLO-Venetia
144 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muzeul navelor Vikinge -Oslo
674 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Parcul de sculpturi Vigeland-Oslo
222 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Parcul de sculpturi Vigeland-Oslo
756 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Cum ajungi la Oslo

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 10.12.2018  Adauga la favorite 583 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cu avionul

Wizz Air opereaza zboruri directe din Bucuresti. Preturile incep de la 52 euro, dar, atentie, aproximativ 10% dintre locurile de pe o cursa se vand la preturile acestea si, evident, se mai adauga diverse optionale.



Cu trenul

Pentru cei ingroziti de zborul cu avionul, exista posibilitatea (foarte scumpa) de a merge cu trenul. Vei face minimum 48 de ore din Bucuresti-Nord pana la Oslo Sentral si ajungi dupa minimum patru schimbari de tren (Budapesta Keleti, Berlin Hbf, Malmo Central si Gotteborg Central). Un bilet cu trenul este, in general, mai scump decat cu avionul, daca insa iei un Inter Rail si vrei sa vizitezi mai multe locuri pe drum si in jur, poate fi o optiune buna.

Cu autobuzul

Conform autogari.ro, Nordic Tours opereaza un autobuz pe saptamana spre Oslo, drumul durand vreo 44 de ore. Pretul unui bilet dus este de 160 de euro.



Cum ajungi de la aeroport in oras, la Oslo
Oslo are doua aeroporturi – Gardermoen, aflat in nordul capitalei norvegiene, si Torp, aflat in sud, in directia orasului Larvik langa Sandefjord. Companiile clasice opereaza pe aeroportul Gardermoen, in timp ce companiile low-cost (WizzAir, Ryanair, Easyjet, Norwegian) opereaza pe aeroportul Torp. Aeroportul Torp se afla la 118 km de Oslo si poti ajunge in capitala Norvegiei cu trenul sau cu autobuzul.

O optiune este sa calatoriti cu trenul. Din fata aeroportului luati un autobuz (gratuit) pana la gara Torp (calatoria dureaza 4 minute), iar de la Torp, puteti lua unul dintre trenurile frecvente spre Oslo Sentral – calatoria dureaza 1:40 ore si costa 245 de coroane norvegiene (31 de euro).

O alta optiune este cu autobuzul Torpekspressen care conecteaza aeroportul de statia centrala de autobuz din Oslo. Conditiile sunt similare cu trenul – calatoria dureaza 1:45 si costa 240 de coroane norvegiene (30 de euro).

Unde sa dormi in Oslo
Nu am dormit niciodata in Oslo, de fiecare data am petrecut o zi intre doua trenuri de noapte, dar asteptati-va la superpreturi. O idee buna ar fi un camping, dar sunt in afara orasului. Un hostel laudat prin centrul orasului este Anker Hostel http://www.ankerhostel.no/en/ care ofera si camere private (duble), dar si paturi la comun. O dubla costa incepand cu 620 de coroane pe noapte (78 de euro :)), iar un pat cu alti 7 in camera costa incepand de la 230 de coroane (29 de euro). Welcome to Oslo!



Unde sa mananci in Oslo
La preturile din restaurante, supermarketul iti va fi de mare ajutor in Norvegia! Daca totusi ti se va taia de atatea sandviciuri, cauta restaurantele cu mancare asiatica – chineza, vietnameza sau thai. Uneori, poti sa iei si o pizza la varice la preturi bune, iar turcii si arabii au patruns si pe aici cu chebapul lor. Zona unde poti gasi mai multe mancatorii ieftine este Torggata (se ajunge cu T-banne-ul).



Ce sa faci dincolo de Oslo
Cum spuneam, natura in Norvegia este magnifica. Recomandarea mea este sa te duci in Norvegia nu neaparat pentru Oslo, cat mai ales pentru salbaticia de pe coasta atlantica. O idee foarte buna este sa cumperi un bilet de tren Inter Rail – dupa o escala prin Oslo, pleaca spre Bergen, spre tara fiordurilor – inainte de Bergen, coboara la Myrdal si de acolo ia Flamsbana, calea ferata care coboara aproape 1.000 de metri pana la fiordul Sognefjord… Dupa o noapte la Flam (poate chiar mai multe), poti pleca mai departe cu feribotul printr-un peisaj de vis spre Bergen!


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.