Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Opera din Oslo
652 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fiordul Oslo
603 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muzeul Fram Oslo
766 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aker Brygge- Oslo
247 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muzeul navelor Vikinge -Oslo
673 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Parcul de sculpturi Vigeland-Oslo
220 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Parcul de sculpturi Vigeland-Oslo
750 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 5 Travel Attractions, Oslo (Norway) - Travel Guide
790 vizite - 0 comentarii
adaugat de Valentina.B
 
  Castelul Akershus- Oslo
548 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ajungi la Oslo
581 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Oslo

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 25.07.2013  Adauga la favorite 1.099 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Oslo este situat in capul fiordului Oslo. Fiordul se afla in sudul orasului. In partea opusa se afla dealuri si munti.

Exista 40 de insule pe teritoriul orasului, cea mai mare fiind Malmoya (0,56 km²). Oslo are 343 de lacuri, cel mai mare fiind Maridalsvannet (3,91 km²). Acesta ii este si sursa cea mai importanta de apa potabila.

Iarna este lunga si relativ rece. Temperaturi sub 0 °C pot fi intalnite din septembrie pana in mai, cu ianuarie drept cea mai friguroasa luna, cu temperatura medie de -4.3 °C. Cea ma joasa temperatura inregistrata la Oslo a fost -27,1 °C in ianuarie 1942.

Nivelul mediu de precipitatii este de 763 mm pe an, iernile fiind ceva mai uscate decit verile.



Conform cronicii Snorres kongesaga, Oslo a fost fondat in jurul anului 1048 d. Hr. de catre regele Harald Hardrade. Etimologia numelui Oslo este disputata. In Evul Mediu numele a fost scris si Anslo, Aslo og Oslo, os insemnand „pajiste". Ar putea fi vorba de pajistea astazi numita Ekeberg. Oslo a devenit capitala Norvegiei in anul 1314, in timpul domniei lui Hakon al V-lea (1299-1319), primul rege care si-a stabilit permanent la Oslo, si care de asemnea a demarat constructia castelului Akershus. Dupa un incendiu de trei zile in 1624, locuitorii au fost fortati sa se mute la vest de portul Bjorvika, acolo unde se afla Akershus, castelul regal. Noul sector a fost numit Christiania (dupa regele Christian IV al Danemarcei), Oslo-ulul originar ramanand ca denumire a zonei din afara noului oras. In 1859 Christiania si Oslo s-au unit, iar din 1925 numele capitalei a redevenit Oslo.






In timpul uniunii cu Danemarca (1660-1814) Oslo va pierde statutul de capitala, si va stagna si din punct de vedere economic. Faptul ca Universitatea Oslo a fost fondata doar in 1811 a avut un efect advers in dezvoltarea tarii.

Anii 1880 au fost o perioada de puternica dezvoltare, multe cladiri importante fiind din aceasta perioada: Palatul regal, cladirea Universitatii, cladirea Parlamentului (Storting), cladirea Teatrului National etc.

Constructia cladirii Primariei a fost terminata in 1950, iar in anii 1950 multe cartiere de blocuri au fost construite in partea de est a orasului pentru a atenua lipsa mare de locuinte ce s-a simtit in primii ani de dupa razboi.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.