Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Aitoliko-Grecia
1.201 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pyrgos-Grecia
1.672 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Orasul Paros Grecia
225 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mytilini-Grecia
1.392 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Micene Grecia
431 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  1.Insula Samos - Grecia
1.975 vizite - 0 comentarii
adaugat de tita
 
03:33
  Hydra Grecia imagini din port / top 10 insule Grec
2.897 vizite - 2 comentarii
adaugat de camil
 
  Olympos -Insula Karpathos din Grecia
677 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Asos Grecia
572 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chios-oras in Grecia
971 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Grecia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 26.11.2018  Adauga la favorite 337 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Grecia (in greaca Ελλάδα, transliterat: Ellada, pronuntie in greaca: [eˈlaða]), oficial, Republica Elena (in greaca Ελληνική Δημοκρατία, transliterat: Ellīnikī́ Dīmokratia [eliniˈci ðimokraˈti.a])[7] si cunoscuta inca din antichitate si sub denumirea de Elada, este o tara din Europa de Sud.[8] Conform recensamantului din 2011, populatia Greciei este de circa 11 milioane de locuitori. Cel mai mare oras si capitala tarii este Atena.

Grecia se afla amplasata strategic la intersectia intre Europa, Asia de Vest si Africa,si se invecineaza la nord-vest cu Albania, la nord cu Republica Macedonia si cu Bulgaria, si la nord-est cu Turcia. Tara este formata din noua regiuni istorico-geografice: Macedonia, Grecia Centrala, Pelopones, Tesalia, Epir, Insulele din Marea Egee⁠(en) (inclusiv Dodecanezele si Cicladele), Tracia de Vest⁠(en), Creta si Insulele din Marea Ionica⁠(en). Marea Egee se afla la est de partea continentala, Marea Ionica se afla la vest, iar Marea Mediterana la sud. Grecia are cea mai lunga coasta din bazinul Mediteranei si a 11-a ca lungime din lume, cu 13.676 km lungime, detinand si un mare numar de insule (aproximativ 1.400, dintre care 227 sunt locuite). Optzeci la suta din teritoriul grec este format din munti, dintre care cel mai inalt este Muntele Olimp cu 2.917 m.

Grecia moderna isi trage radacinile din civilizatia Greciei Antice, incepand cu civilizatiile egeene⁠(en) din Epoca Bronzului, si este considerata a fi leaganul culturii occidentale. Ea este locul de nastere al democratiei ca forma de guvernare, al filosofiei occidentale⁠(en), al Jocurilor Olimpice, al literaturii occidentale⁠(en) si al istoriografiei, stiintelor politice, al marilor principii stiintifice si matematice, si al dramaturgiei occidentale, incluzand genurile tragediei si comediei. Realizarile culturale si tehnologice ale Greciei au influentat mult intreaga lume, multe aspecte ale civilizatiei grecesti patrunzand in Orient prin campaniile lui Alexandru cel Mare, si in Occident prin intermediul Imperiului Roman. Aceasta bogata mostenire este partial reflectata de cele 18 situri din patrimoniul mondial UNESCO aflate in Grecia, ceea ce plaseaza tara pe locul al saselea in Europa si al treisprezecelea in lume. Statul grec modern, care cuprinde mare parte din miezul istoric al civilizatiei grecesti, a fost infiintat in 1830 dupa Razboiul Grec de Independenta fata de Imperiul Otoman.

Grecia este o tara democratica[16] si dezvoltata, cu o economie de venit mare avansata, un nivel de trai ridicat si un Indice al Dezvoltarii Umane foarte ridicat. Grecia este membru fondator al Organizatiei Natiunilor Unite, si membru al Uniunii Europene de la aderarea la o structura precursoare a acesteia in 1981 (precum si mebra a zonei euro din 2001[20]), si este si membra a mai multor institutii internationale, inclusiv Consiliul Europei, NATO,[a] OECD, OSCE si OMC. Economia Greciei este cea mai mare din Balcani, in care tara este un important investitor regional.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.