Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Silistar Beach -Bulgaria
675 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chepelare -Bulgaria
819 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Borovets -Bulgaria
299 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Irakli Beach -Bulgaria
719 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Stara Zagora-Bulgaria
617 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tur prin Bulgaria - Documentar turnistic 25 minute
1.098 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Athopol Bulgaria
639 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Podul diavolului-Ardino, Bulgaria
914 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aqua Paradise Nessebar Park BULGARIA
335 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bugas
1.651 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Bulgaria

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 16.11.2018  Adauga la favorite 554 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Bulgaria (in bulgara Bbnrapnr, pronuntie bulgara: /rɛˈpublikɐ bɤ̞lˈɡarijɐ/) este o tara din Europa de Sud-Est. Se invecineaza cu Romania la nord, Serbia si Macedonia la vest, Grecia si Turcia la sud, iar la est are iesire la Marea Neagra. Cu un teritoriu de 110.994 km², Bulgaria este a 14-a tara ca marime din Europa. Pozitia sa a facut din ea o rascruce istoric a diverselor civilizatii, devenind locul unde s-au gasit cele mai vechi artefacte si dovezi ale prelucrarii metalelor din lume.
Culturile preistorice au inceput sa se dezvolte in Bulgaria de astazi in neolitic. Istoria sa antica a fost marcata de prezenta tracilor, si ulterior de a grecilor si romanilor. Aparitia poporului si statului bulgar unificat dateaza de la Primul Imperiu Bulgar, care a dominat mare parte din Balcani si a functionat ca centru cultural al popoarelor slave in Evul Mediu. Dupa caderea celui de al Doilea Imperiu Bulgar in 1396, teritoriul sau a cazut sub dominatie otomana timp de aproape 500 de ani. Razboiul Ruso-Turc din 1877–1878 a avut ca rezultat aparitia celui de al treilea stat bulgaresc, devenit independent in 1908. Anii ce au urmat au fost marcati de conflicte cu vecinii, in contextul carora Bulgaria s-a aliat cu Germania in ambele razboaie mondiale. In 1946, a devenit stat comunist cu partid unic pana in 1989, cand Partidul Comunist Bulgar a permis alegeri libere. Dupa 1990, Bulgaria a devenit o democratie si o economie de piata.

Populatia de 7,36 de milioane este predominant urbana, fiind concentrata in resedintele celor 28 de regiuni. Majoritatea activitatilor comerciale se concentreaza in capitala Sofia. Cele mai bine dezvoltate sectoare ale economiei sunt industria grea, ingineria energetica, agricultura si turismul, toate bazandu-se pe resurse disponibile local.

Structura politica actuala dateaza de la adoptarea unei constitutii democratice in 1991. Devenita tara libera, Bulgaria este o republica parlamentara unitara, cu un grad inalt de centralizare politica, administrativa si economica. Este membra a Uniunii Europene,a Grupului de la Craiova, a NATO si a Consiliului Europei, membru fondator al OSCE, si a facut parte de trei ori din Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite.

Turismul este un sector economic important al Bulgariei, contribuind cu aproximativ 5% la Produsul Intern Brut.

In aceasta tara, sunt mai multe locuri istorice, precum si statiuni de iarna, ca Borovet, Bansko si Pamporovo. Alte statiuni, ca Nessebar, Sozopol si Varna se afla pe coasta Marii Negre si sunt populare vara.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.