Pana la inceputul acestui an, asiguratul era obligat sa solicite in scris, de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, o adresa in care reprezentantii INCDFP mentionau intensitatea macroseismica resimtita in localitatea in care este amplasat imobilul asigurat. Acest document trebuia inclus in dosarul de dauna transmis catre PAID Romania.
In cadrul noii colaborari dintre cele doua entitati, PAID Romania va primi, din partea INCDFP, o informare lunara privind activitatea seismica de pe teritoriul tarii, precum si o informare de fiecare data cand se inregistreaza un eveniment seismic care depaseste magnitudinea de 4,5 grade pe scara Richter. Aceste informatii sunt furnizate pe baza datelor preluate din punctele de colectare a informatiilor ale INCDFP.
Informarile transmise de INCDFP constituie baza pentru confirmarea evenimentului in cazul dosarelor de dauna depuse de asiguratii ale caror locuinte au fost afectate de un seism.
Proprietarii de locuinta sunt astfel scutiti de un drum si de o procedura birocratica in plus in cazul intocmirii unui dosar de dauna, potrivit stirileprotv.ro
Mai mult de 45% din capacitatea de reasigurare a PAID Romania provine de la reasiguratori cu rating AA, potrivit reprezentantilor programului.