Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Insula OZN-urile
536 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Cocos
466 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Utila, Honduras
1.171 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ada Kaleh - Seraiul disparut
1.187 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula mortii
357 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Lord Howe
380 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bouvet
1.352 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Zanzibar o insula a gigantilor
343 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Caderea civilizatiei minoice
1.208 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Caderea civilizatiei minoice
257 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Insula Cozumel

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.04.2018  Adauga la favorite 408 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
COZUMEL-MEXIC este o insula cu o populatie de aproximatv 73000 locuitori,situata in partea de est a peninsulei Yukatan. Istoria Cozumelului se leaga de civilizatia mayana, care in secolul al zecelea a inceput sa decada in special datorita influentelor agresive desfasurata de clanul Toltecs-ilor.Foarte multi mayani au fost ucisi in lupta sau au fost sacrificati, in timp ce altii au fost asimilati de triburile cuceritoare, astfel incat in secolul al douasprezecelea cultul Toltec al Quetzalcoatl domina cultura mayana.Lupta s-a sfarsit in 1540,atunci cand spaniolii au invadat peninsula Yucatan.Dupa o perioada cand multiple temple mayane au fost distruse a urmat o epidemie de smallpox care a decimat populatia insulei ajungandu-se de la 40000 in 1519 la 300 in 1570,iar 30 de ani mai tarziu insula a fost abandonata. Chiar daca piratii au mai folosit insula ca baza in secolul al saptesprezecelea, insula a reinceput sa se populeze doar dupa 1848 atunci cand mexicanii au cautat refugiu din "War of Castes". Momentan insula Cozumel este un punct de atractie in special datorita claritatii apei in care exista o varietate abundenta de pesti tropicali,vizibilitaea pe sub apa ajungand la 30-60 metri-aceasta depinzand de sezon.Pe teritoriul Cozumelului se poate gasi chiar si un restaurant romanesc-Dracula,loc in care ospitalitatea si preparatele traditionale romanesti sunt oferite din abundenta clientilor.
Situata in apropiere de popularul Cancun, Insula Cozumel a devenit faimoasa ca fiind printre singurele locuri din lume unde pasionatii de scuba diving pot explora epava unui avion aflat pe fundul oceanului. Distrus in 1977, in cadrul unui film pe care nu l-a vazut nimeni, avionul Corsair a devenit o atractie extrem de populara pentru amatorii de scufundari. In plus, la inceputul anilor ’90, scafandrii au descoperit in Cozumel a cincea pestera subacvatica din lume ca marime – adica ai inca si mai mult de explorat daca iti planifici vacanta la scuba diving in Mexic, Cancun.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.