Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Palatul Versailles - Biblioteca si camerele... secrete
1.713 vizite - 0 comentarii
adaugat de balas
 
  Amantele oficiale ale Regelui Ludovic al XIV-lea
463 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Versailles: Visul unui Rege / Palatul placerilor
2.494 vizite - 0 comentarii
adaugat de balas
 
  Palatul Versailles: Visul lui Ludovic al XIV-lea
4.049 vizite - 0 comentarii
adaugat de balas
 
  Cresterea si decaderea Palatului Versailles (partea 1)
2.767 vizite - 0 comentarii
adaugat de balas
 
  Cresterea si decaderea Palatului Versailles (partea 2)
2.657 vizite - 0 comentarii
adaugat de balas
 
  Comorile Palatului Versailles
2.623 vizite - 0 comentarii
adaugat de ceas
 
  Palatul Versailles - Viata lui Ludovic al XIV-lea
2.681 vizite - 0 comentarii
adaugat de ceas
 
  Secretele murdre ale Palatului Versailles
2.502 vizite - 0 comentarii
adaugat de zizi
 
  Palatul Prezidential din Hanoi, Vietnam
1.351 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Istorie
 

 

Palatul Versailles - Camerele secrete ale Regilor

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 12.04.2018  Adauga la favorite 1.207 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ludovic al XIV-lea (n. 5 septembrie 1638, Saint-Germain-en-Laye – d. 1 septembrie 1715, Versailles), rege al Frantei si al Navarei. A condus Franta vreme de 72 de ani – cea mai lunga domnie din istoria europeana. Era doar un copil de aproape cinci ani in momentul in care s-a suit pe tron in 1643, dar a condus personal guvernul din 1661 pana la moartea sa.

Ludovic si femeile

Daca Ludovic al XIV-lea a facut sa sufere pe cineva apropiat, aceasta a fost regina, care nu s-a impacat niciodata cu infidelitatea sotului ei.

Ludovic a fost obligat sa se casatoreasca cu o sotie de care nu era atras. Maria Tereza a Spaniei, fiica lui Filip al IV-lea al Spaniei, cu care Ludovic s-a casatorit in 1660, era proasta, urata si stangace. Reactia lui a fost aceea de a-si gasi compensatii in alta parte.

Asemenea bunicului sau, Henric al IV-lea, Ludovic avea un mare apetit sexual si s-a bucurat de favorurile mai multor amante, avand numerosi bastarzi.

Trei femei au fost recunoscute in mod deschis, succesiv, in calitate de amante principale: blajina si nestiutoarea Louise de la Valliere, inteligenta si intriganta Francoise-Athenais de Montespan si autoritara, dar rezervata Francoise de Maintenon.

Fiecare amanta a fost mai varstnica decat predecesoarea sa si a intrat in gratiile regelui in timp ce facea parte din anturajul predecesoarei.

Dupa moartea Mariei Tereza in 1683, Ludovic s-a casatorit cu doamna de Maintenon si sub influenta ei dura n-a mai avut aventuri extraconjugale. Cu toate ca Ludovic isi rasplatea material amantele, relatiile sale cu femeile arata ca era cat se poate de egoist.

Este tipic comportamentul sau din 1667, cand si-a obligat doamnele sa mearga cu el in campania din Flandra. In caleasca regala calatoreau regele, regina, Louise de la Valliere, care era pe punctul de a-l parasi pe rege, si doamna de Montespan, care era pe cale sa intre in viata intima a regelui.

Dintre metresele si favoritele regelui Ludovic al XIV-lea amintim:

Louise de la Valliere,
Madame de Montespan,
Madame d'Heudicourt,
Madame de Maintenon,
Maria Mancini,
Olympe Mancini,
Lucie de La Motte-Argencourt,
Isabelle de Ludres,
Anne de Rohan-Chabot,
Mademoiselle de Thianges,
Lydie de Rochefort-Theobon,
Marie Angelique de Scorailles,
Claude de Vin des CEillets,
Anne-Lucie de La Mothe-Houdancourt,
Catherine Charlotte de Gramont.

Statura lui Ludovic -avea doar 1,62 m- trebuia sa fie sporita prin tocuri inalte si parea mai inalt purtand peruci luxuriante. Totusi, statura scunda a lui Ludovic era in orice caz compensata de demnitatea si siguranta sa innascuta. In plus, el poseda mult farmec. Era inteligent, pricepea repede si poseda o buna memorie a chipurilor si a faptelor. Poseda un autocontrol remarcabil, socotind ca era sub demnitatea sa sa se infurie sau sa exulte. Isi scotea intotdeauna palaria in fata femeilor, chiar si a celei mai umile cameriste.


Ludovic si Maria Tereza

Daca Ludovic al XIV-lea a facut sa sufere pe cineva apropiat, aceasta a fost regina, care nu s-a impacat niciodata cu infidelitatea sotului ei. Ludovic a fost obligat sa se casatoreasca cu o sotie de care nu era atras. Maria Tereza a Spaniei, fiica lui Filip al IV-lea al Spaniei, cu care Ludovic s-a casatorit in 1660 era proasta, urata si stangace. Reactia lui a fost aceea de a-si gasi compensatii in alta parte.



Familia lui Ludovic al XIV-lea

Asemenea bunicului sau, Henric al IV-lea, Ludovic avea un mare apetit sexual si s-a bucurat de favorurile mai multor amante, avand numerosi bastarzi.

Trei femei au fost recunoscute in mod deschis, succesiv, in calitate de amante principale: blajina si nestiutoarea Louise de la Valliere, inteligenta si intriganta Francoise-Athenais de Montespan si autoritara, dar rezervata Francoise de Maintenon.

Fiecare amanta a fost mai varstnica decat predecesoarea si a intrat in gratiile regelui in timp ce facea parte din anturajul predecesoarei sale. Dupa moartea Mariei Tereza in 1683, Ludovic s-a casatorit cu doamna de Maintenon si sub influenta ei dura n-a mai avut aventuri extraconjugale.

Cu toate ca Ludovic isi rasplatea material amantele, relatiile sale cu femeile arata ca era cat se poate de egoist. Este tipic comportamentul sau din 1667, cand si-a obligat doamnele sa mearga cu el in campania din Flandra.


O alta "locatara" a palatului:

Maria Antoaneta, regina a Frantei



Maria Antonia Iosefa Iohanna de Habsburg-Lorena (germana Maria Antonia Josepha Johanna von Habsburg-Lothringen; franceza Marie Antoinette Josephe Jeanne de Habsbourg-Lorraine; n. 2 noiembrie 1755 - d. 16 octombrie 1793), cunoscuta in istorie sub numele de Maria Antoaneta (pronuntie in IPA, , s-a nascut arhiducesa de Austria, mai tarziu devenind regina a Frantei si a Navarei.

La varsta de 15 ani s-a maritat cu Ludovic al XVI-lea al Frantei, devenind apoi mama „delfinului pierdut" Ludovic al XVII-lea.

Maria Antoaneta este cunoscuta mai degraba pentru excesele sale legendare (considerate exagerari de unii istorici moderni), precum si pentru moartea sa: a murit executata prin ghilotinare, in toiul Revolutiei Franceze, in 1793, pentru un asa-zis incest cu fiul ei, precum si pentru inalta tradare, nedovedita, insa.

S-a pretins pe durata vietii sale ca ar fi fost lesbiana, ca ar fi intretinut relatii sexuale cu numerosi barbati, inclusiv cu cumnatii ei, dar nu exista nici o dovada in acest sens, toate acestea fiind acuze care au ajutat la declansarea Revolutiei Franceze.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.