Descrierea plantei: Frumoasele camelii se bucura de multa popularitate. Printre cele 10000 de specii exista multe care se potrivesc ca plante de camera. Plantele sunt din an in an mai frumoase. Infloreste din octombrie pana in martie. Plante creste in forma de buchet. Florile sunt simple, pline, intr-o culoare sau in doua culori. Paleta de culori cuprinde albul imaculat, albul crem si multe nuante de roz si rosu.
Utilizare: Cea mai infloritoare perioada a cameliei este cea de inflorire, si anume iarna. Si exact in aceasta perioada necesita un loc racoros. Se recomanda pentru aceasta perioada o gradina de iarna sau o alta incapere cu temperatura corespunzatoare. Cand este complet inflorita, camelia poate fi amplasata pentru o perioada mai scurta si intr-un loc mai calduros.
Amplasare si lumina: In loc luminos, racoros, aerat, fara soare direct. vara si in aer liber; daca este posibil, ghiveciul se introduce in pamant.
Interval de temperaturi: Cald. Iarna necesita temperaturi de 15 grade Celsius.
Udare: Se mentine permanent umeda.
Ingrasamant:Din primavara pana la sfarsitul lunii iulie se pune saptamanal ingrasamant pentru azalee. Incepand cu luna august, pe cand se formeaza mugurii florali, se uda mai putin si nu se mai pune ingrasamant.
Recomandari speciale: Pamantul se schimba dupa ce mugurii au inflorit. Atentie la planta, sa nu se rupa.
Alte specii: Ca plante de camera se recomanda speciile C. japonica, de exemplu Apple Blossoni, Apollo, Tricolor, Matterhorn sau Gloire de Nantes, si C. Williamsii (hibride), cum ar fi Freedom Bell sau Donation. Un efect deosebit il au si ramurile cataratoare de la C. sasanqua.
Boli si daunatori: Paduchi de frunza si tulpina, pete negre. Cameliile isi arunca uneori bulbii. Acest lucru se datoreaza schimbarii locului in care au fost asezate initial sau rasucirii plantei in timpul formarii mugurilor. Deseori cauza este o greseala de ingrijire, indeosebi un aer prea uscat, mentinut un timp prea indelungat.