Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Mongoli Sezonul 1 complet - de la Genghis la Kublai
307 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lumi pierdute -mostenitori ai lui Genghis-Han
1.310 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dinastia Han din China - Primul Imperiu in flacari
120 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Restaurantul Stiftskeller St. Peter-Austria
872 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Legiunea romana pierduta...in China
1.664 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tibet
567 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Confucius
941 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Mogosoaia
674 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Mogosoaia
381 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Enigma din Himalaya.
1.159 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Genghis Han

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.11.2017  Adauga la favorite 546 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
S-a nascut in jurul anului 1162 in zona de nord a Mongoliei, intr-o familie de origine nobila. Fiu a lui Yesugei, liderul tribului de mongoli Borjigin s-a nascut sub numele de Temugin. Orfan de la varsta de noua ani cand tatal sau a fost ucis, Temugin s-a luptat sa existe ca proscris in tribul sau. Acesta a fost lasat in grija mamei sale pentru a-l invata cai de a deveni un luptator. Povestiri abunda despre personalitatea sa carismatica chiar din tinerete si a inceput sa isi recapete pozitia atunci cand un vechi prieten al tatalui sau i-a oferit sprijn militar pentru a reuni tribul si a se razbuna pe cei care i-au ucis tatal. Cu sprijinul prietenului sau din copilarie Jemuka, Temugin a reusit sa isi infranga dusmanii si de la primele sale victorii a stabilit un model pentru tratarea dusmanilor sai: El ii ucidea pe lideri si aducea oamenii de rand in tribul sau. Prin aceasta, zdrobea orice loialitate ramasa pentru clanurile anterioare si cerea loialitate fata de sine insusi. Inainte de a implinii 20 de ani, in jurul anului 1180 Genghis a adunat un grup de oameni loiali lui, acest grup se numea Nokod. Printr-o serie de casatorii, legaturi familiare si tribale precum si alte aliante, prin 1206 Genghis a reunit multe bande de triburi nomade in zona actuala a Mongoliei.
Utilizand iscusinta militara a unora dintre acesti temuti razboinici Genghis a format o armata. El a sustinut ca ar fi de origine divina si acest lucru era un motiv de supunere pentru cei care l-au slujit. Aceasta loialitate a devenit o fratie de sange cunoscuta sub numele de “anda". Cu toate acestea Genghis Han a aratat ca este nemilos: Cand oamenii nu mai erau necesari, el ii asasina si inlocuia. Primele sale victorii au fost indreptate impotriva triburilor din stepe si treptat le-a adus sub controlul sau. El a inceput sa aiba unele probleme in tabara sa atunci cand Jamuka incepea ocazional sa nu fie de acord cu el si contesta autoritatea lui Temugin. Jamuka a condus liderii clanului rival intr-o serie de atacuri impotriva lui Temugin dar in cele din urma Temugin si-a ucis fostul sau aliat. In acest fel el a adus toate triburile de stepa sub controlul sau. Acest lucru a fost confirmat in anul 1206 cand a fost numit imparat al stepelor si oferindui-se titlul de Genghis Han, in sensul de conducator universal.
In 1211 Genghis si armatele sale au intrat in nordul Chinei, care la acel moment era constituita din trei imperii independente: Imperiul Song in sud, Imperiul Qin in nord si Imperiul Xi-Xia in nord-vest. Intr-o serie de batalii a invins numeroase triburi in zona de nord si pana in 1217 acesta controla mare parte din nordul Chinei. In anul 1218 oamenii sai s-au mutat spre vest, cucerind zona Qara-Khitai din Asia Centrala. Fortele lui Genghis Han i-au capturat pe conducatorii musulmani din sud-vestul Asiei, inclusiv Imperiul Khwarazm Shah, care controla ceea ce este acum Irak, Iran, Afganistan si Turkmenistan. O disputa asupra tratamentului administrat unei caravane sub protectia mongolilor la adus pe Genghis Han in aceasta natiune, la est de Marea Caspica. Cand reprezentantii din Khwarazm au refuzat sa discute despre despagubiri, mongolii i-au invadat. In timpul acestei campanii barbatii lui Ginghis au sacrificat populatiile din Herat, Samarkand, Nishapur, Mervsi Bokhara si au stabilit o reputatie de temut. Sub conducerea lui Genghis mongolii au inceput distrugerea oraselor, ogoarelor si a sistemelor de irigare.
Genghis Han si membrii armatei sale au fost adesea descrise ca fiinte de temut


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.