Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum sa te hranesti ca sa fii racheta - 5 alimente
827 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mamaliga, la fel de eficienta ca un medicament.
720 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Varza murata, cel mai bun probiotic natural
1.097 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ridichile, cel mai bun medicament de primavara
1.175 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Remediu natural de acasa pentru vene varicoase
385 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cafeaua ca medicament
731 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lasat de fumat - ce tratamente exista?
285 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Crisocola
1.646 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Virozele de toamna, extrem de periculoase.
28 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  ACIDUL ALFA LIPOIC si rolul sau benefic
236 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Molustele un medicament extrem de benefic

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.10.2017  Adauga la favorite 529 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Medicament care trateaza 33 de boli

In medicina traditionala a Indiei, Chinei si Japoniei molustele erau foarte raspindite. Acolo nu era apreciata carnea gasteropodelor, cit sideful si perlele. Inainte de a primi statutul jubiliar, perlele au fost folosite pentru diverse leacuri.

Filozoful indian Kalidasa spune ca cu ajutorul lor pot fi vindecate 33 de boli. Printre acestea se numara - ciuma, febra puerperala, tulburari ale intestinului, infertilitatea feminina, durerile musculare, astmul bronsic, anghina pectorala si chiar debilitatea.

Mijloacele de folosire a perlelor sint de o diversitate extraordinara. In vechime se recomanda inghitirea perlelor de dimensiunea unui bob de mazare sau dizolrea acestora in vin si adaugarea dupa aceea in amestecuri aromatice si balsamuri, dar si baile cu perle maruntite.

Printre altele, despre perle se vorbeste in toate tratatele de medicina veche indiana sau chinezeasca. In Upanisade perla este denumita medicamentul zeilor.

Confuccius spune ca perla este un mijloc de tratare a bolilor sufletesti. Perla previne bolile epidemice si reprima naravurile rele.

Diagnosticul ocult

Molustelor li se atribuia si multe capacitati oculte. De exemplu, obiceiul cunoscut al conducatorilor de osti, prelati si monarhi din Evul Mediu de a bea din cupe facute din scoici avea la baza credinta in capacitatile de aparare pe care le aveau molustele si care erau transmise tuturor acelora care se atingeau de carapacea lor. In afara de aceasta, perla in Evul Mediu era socotita un talisman protector care garanta fidelitatea conjugala si care apara de spiritele rele, de deochi si de blestem.

In Evul Mediu perla avea si loare de diagnosticare. Se credea ca tulburarea, descompunerea sau farimitarea perlei vorbeste despre o boala foarte gra care fi un chin groaznic. Marea autoritate in medicina Evului Mediu Albert cel Mare avea capacitatea de a pune diagnosticul unei boli dupa schimbarile pe care le obser la o perla. Iar elevul sau Roger Bacon diagnostica bolile bazindu-se pe stralucirea initiala si pe structura unei perle.

Renasterea molustelor

In secolele XVI-XVII au fost descoperite din nou calitatile terapeutice ale carnii gasteropodelor.

Doamnele si calerii mincau o cantitate extraordinara de stridii proaspete, crescindu-le astfel pofta de mincare, imbunatatindu-li-se procesele digestive, introducind in organism mai mult fosfor, potasiu, iod si chiar unele vitamine nedescoperite in acea vreme. In afara de aceasta, dieta cu stridii contribuia la pastrarea tineretii si a virilitatii.

Despre aceasta ultima calitate vorbeste in memoriile sale si cunoscutul Giacomo Casano. In documentul intitulat Meniul lui Casano stridiile sint pe primul loc - ele anticipeaza micul dejun, completeaza prinzul si inlocuiesc in totalitate cina.

Terapia cu moluste in zilele noastre

In zilele noastre stiinta cunoaste toate substantele biologice care intra in componenta molustelor si care determina proprietatile lor terapeutice. Pe linga mineralele deja amintite, in moluste se gasesc vitamine, o intreaga gama de aminoacizi esentiali, imbinari de fosfolipide, acizi grasi si zaharuri, necesare pentru mentinerea sanatatii omului.

Pentru ca molustele, mai bine zis carnea de moluste se consuma proaspata, toate substantele active din punct de vedere chimic se asimileaza in stare pura, in acest lucru constind, de fapt, eficacitatea tratamentului pe baza de moluste.

Trebuie de asemenea sa subliniem ajutorul extraordinar pe care il dau molustele celor care abuzeaza de alcool si care sint chinuiti de mahmureala. Doua-trei stridii mincate inainte de a consuma alcool scad in mod considerabil actiunea toxica a acestuia si chiar mai mult decit atit scad dependenta de alcool.

Cel mai bine este cite putin

Vorbind despre binefacerile consumului de moluste trebuie sa atragem atentia si asupra efectelor secundare. Consumul exagerat de moluste poate conduce la o suprasaturare a organismului cu aceste substante si la dezvoltarea unei intoxicatii specifice determinata de surplusul acestor vitamine. In afara de acest fapt, pe eta noastra au mai ramas foarte putine locuri unde apa nu a fost otravita cu toxine chimice si biologice. Molustele au intat sa supravietuiasca in acest mediu neprielnic, insa substantele pe care ele le prelucreaza si datorita carora nu mor in apele poluate au o influenta distructi asupra organismului uman. Intrind in organism, aceste substante determina tulburari ale sistemului nervos, in primul rind ale creierului, care duc la aparitia bolii Alzheimer, cunoscuta ca debilitatea esentiala.

Trebuie sa intelegem ca toate acestea sint o doda a faptului ca molustele sint destul de daunatoare si periculoase. Substantele prezente in ele sint atit de active incit surplusul poate deveni periculos pentru sanatate. De aceea, inainte de a inscrie in clubul iubitorilor de moluste, trebuie sa impuneti respectarea unei legi: Cel mai bine este cite putin din toate.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.