Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum se planteaza corect gladiolele
710 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gladiola
1.492 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ingrijirea gladiolei
1.450 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cand si cum se planteaza bulbii de gladiole
2.197 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Plantare bulbi de gladiola
144 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Florile care aduc noroc si fericire in functie de zodie
253 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se taie vita de vie
1.738 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Drojdie la violete si au innebunit cu florile
528 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O gradina din Romania
1.928 vizite - 0 comentarii
adaugat de annemary
 
  Decoratiuni din beton, pentru curte si gradina.
124 vizite - 0 comentarii
adaugat de stalpisori si statuete
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Casa si gradina
 

 

Gladiolele

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 27.07.2017  Adauga la favorite 1.469 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Gladiolele sunt plante erbacee, perene, inalte. Soiurile de cultura depasesc 1,5 metri inaltime, in timp ce florile salbatice sunt mult mai mici ajungand pana la 30-50 de centimetri. Nu doar culorile variaza foarte mult ci si forma florilor si numarul acestora. Speciile salbatice au flori cu un diametru redus de 3-5 centimetri, in timp ce gladiolele de cultura au flori mari cu diametrul de circa 15-20 de centimetri. Numarul florilor in inflorescenta variaza intre 2 si 12 la speciile salbatice si peste 20 la soiurile cultivate. Florile gradiolelor infloresc in etape, de jos in sus.
Este bine sa detasezi cu grija florile ofilite pentru a opri procesul de formare al fructului si a stimula inflorirea. Fructul gladiolelor este o capsula uscata care inchide numeroase seminte din care poti cultiva rasaduri de gladiole.
Pentru a inflori frumos si pentru a avea plante rezistente gladiolele trebuie plantate intr-un sol bine afanat si cald, acesta fiind si motivul pentru care se planteaza abia in luna mai. Gladiolele se simt foarte bine in soluri usor acide, iar cea mai buna solutie o reprezinta faina de oase care poate fi imprastiata cand se pregateste solulul pentru plantarea gladiolelelor.

Gladiolele cresc bine in locuri insorite, dar se pot dezvolta frumos si in zone semiumbrite in cazul soiurilor modificate. Plantate in luna mai, gladiolele infloresc de la inceputul lui iulie si pana la finele lunii august. Este foarte bine daca plantezi in acelasi cuib mai multi bulbi, la o adancime de 10-15 centimetri. Dupa plantare au nevoie de putina apa si de una doua udari, daca nu ploua, in prime zece zile dupa plantare.

Cand tija lunga a crescut si a format boboci plantele au nevoie de mai multa apa, dar fara ca apa sa balteasca. Udarea se face numai dimineata sau seara dupa apusul soarelui. Gladiolelel nu suporta lipsa apei asa ca udarea lor trebuie facuta constant. Daca nu au suficienta apa ultimii boboci de pe tija nu infloresc.

Gladiolele, tocmai datorita florilor, pot fi atacate de insecte. Daca vei alege bulbi sanatosi si daca plantele vor avea cel putin cateva ore de soare in fiecare zi, riscurile sunt minime. Plantele atacate trebuie distruse si sau stropite cu insecticide. Functioneaza bine si zeama de tutun.

In perioada de inflorire se pot administra ingrasaminte lichide specifice florilor de gradina, mai ales in cazul solurilor sarace sau in perioadele foarte ploioase.

y


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.