Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Sindromul metabolic. Ce este si cum il tratam
174 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sindromul Cotard,
1.495 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sindromul Ehlers-Danlos
1.140 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sindromul Moebius,
1.231 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sindromul Poland
2.211 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sindromul de oboseala cronica
708 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sindromul de colon iritabil -
292 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sindromul de Tunel Carpian
1.112 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sindromul Burn Out"
740 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ai mainile si picioarele reci tot timpul?
1.109 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Sindromul Capgras:

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 28.06.2017  Adauga la favorite 996 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
AcasaStiinta & Tehnologie
Ce inseamna „s-o iei razna": 5 tulburari psihice de care n-ai mai auzit 24 iunie 2017 Stiinta & Tehnologie 6 comentarii


Spatiul si dimensiunile obiectelor se schimba constant, cei din jurul tau sunt niste impostori, nu mai poti distinge intre realitate si fictiune si ai impresia ca o celebritate iti transmite mesaje codate. Pare un scenariu halucinant, insa este doar o descriere a catorva dintre cele mai bizare tulburari psihice.

Stim cu totii ca mintea ne poate juca feste si chiar patim asta din cand in cand. Insa atunci cand festele iau proportii de necontrolat, nu mai e de gluma. Iti prezentam 5 tulburari psihice bizare, de care probabil n-ai mai auzit.

1. Sindromul Quasimodo, obsesia pentru un defect minor

Tulburari psihice - Sindromul Quasimodo
Foto: Prosopopeya Producciones
Sindromul Quasimodo – denumit stiintific dismorfofobie – este o tulburare psihica extrem de periculoasa. Cei care sufera de acest sindrom au o obsesie iesita din comun pentru un defect fizic minor pe care-l au.

Se uita mereu in oglinda, incercand sa gaseasca un unghi din care respectivul defect nu se vede. Refuza sa fie fotografiati si au o preocupare obsesiva pentru modul in care arata. Incet, cei afectati de sindromul Quasimodo se retrag din viata sociala, limiteaza contactul cu alte persoane si isi dezvolta o imagine total deformata despre propriul aspect.






In timp, aceasta obsesie duce la depresie, iar uneori chiar la suicid. Potrivit specialistilor, este foarte probabil ca Michael Jackson, scriitorii Franz Kafka si Sylvia Plath, dar si artistul Andy Warhol sa fi suferit de aceasta afectiune. De altfel, cei patru nu sunt singurele celebritati care au suferit tulburari psihice.

2. Tulburari psihice misterioase – erotomania

Tulburari psihice - Erotomania
Foto: wearyourvoicemag.com
Cei care sufera de erotomanie sunt absolut convinsi ca o persoana celebra este indragostita de ei. Pacientii sunt convinsi ca admiratorii lor imaginari isi arata dragostea prin semne speciale, semnale secrete, telepatie si mesaje codate.

Unul dintre cele mai celebre exemple ale acestei tulburari psihice a fost descris de psihiatrul francez Gaetan Gatian de Clerambault. Una dintre pacientele lui De Clerambault a dezvoltat o obsesie pentru regele Marii Britanii, George al V-lea.





Femeia obisnuia sa stea in fata Palatului Buckingham ore intregi, convinsa fiind ca regele ii transmite mesaje de dragoste de dupa perdele. In unele cazuri, cei care sufera de erotomanie pot recurge la gesturi necugetate doar pentru a-i impresiona pe cei care fac tinta obsesiei lor.

3. Sindromul Capgras: incapacitatea de a recunoaste un apropiat

Tulburari psihice - Sindromul Capgras
Foto: medicalbag.com
Nimeni nu stie care sunt cauzele acestei tulburari psihice. Cei care sufera de sindromul Capgras sunt convinsi ca o persoana foarte apropiata lor (de obicei parintii sau sotul ori sotia) a fost inlocuita de un impostor.

Practic, pacientul poate percepe fetele si recunoaste ca acestea ii sunt familiare, dar respectivul chip nu le starneste sentimentul de familiaritate. Din moment ce legatura emotionala este distrusa, bolnavul este convins ca persoana in cauza nu poate fi cine pretinde ca este.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.