Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Gobustan-Azerbaidjan
448 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vulcanii Noroiosi, in istorie si legende
946 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Fogo -Capul Verde
120 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Barajul Siriu
207 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ilinizas Norte - Ecuador
91 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vulcanul Osorno-Chile
180 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Horta de pe Insula Faial
34 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Burano
833 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Satul Botiza
1.096 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hoyo Azul- Punta Cana
178 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Vulcanii noroiosi

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.09.2011  Adauga la favorite 1.130 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
   
 
Rezervatia naturala Vulcanii Noroiosi este situata in zona Paclele din judetul Buzau. Practic, vulcanii sunt in raza comunei Berca si au fost remarcati pentru prima data de catre francezul H.Cognand in anul 1867 cu ocazia unor prospectiuni petroliere in zona. ai tarziu, au fost descrisi de catre Grigore Cobalcescu - geolog si paleontolog (1883), Grigore Stefanescu - geolog, paleontolog si explorator (1890) si Mircea Peaha (1965).
Fenomenul de "vulcan noroios" se deosebeste de un vulcan propriu zis prin produsele de eruptie, forme si dimensiuni. Vulcanii noroiosi iau nastere prin eruptia gazelor naturale, a miscarilor seismice sau a emanatiilor postvulcanice. In zona Buzaului, aceste forme de relief s-au format datorita emanatiilor de gaze din zonele cutate si faliate ce aduc la suprafata noroi.
Alunecarile de teren, despaduririle, ploile torentiale, scurgerile de noroi dau intregii rezervatii un aspect destul de bizar, selenar chiar. Pe langa vulcanii noroiosi, principala atractie a rezervatiei, trebuie sa mai amintim totusi prezenta unor plante rare. Este vorba de gardurarita, care se intalneste in partea vestica a rezervatiei, o planta originara din Asia, fiind intalnita in Romania doar in aceasta zona, apoi o serie de asociatii vegetale caracteristice zonelor de silvostepa: colilia, pirul stepic, iarba de sadina, soschiul, ruscuta de primavara.

In zona Berca se gasesc 3 areale cu vulcani noroiosi si anume: Paclele Mari, Paclele Mici si Paclele de la Beciu. Accesul in zona se face de la DN10, din localitatea Satuc (parte a comunei Berca), situata la 18km distanta de Buzau in directia Intorsatura Buzaului. Din Satuc, se face un drum la dreapta, marcat corespunzator, iar dupa trecerea de podul de peste Buzau, urmeaza o intersectie de unde se vireaza la stanga.

Dupa aproximativ 15km se ajunge la vulcani, dupa ce se trece prin satele Joseni si Policiori. Drumul este marcat cu indicatoare, care sunt de mare folos intrucat oamenii din zona nu sunt foarte primitori.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.