Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Palatul Versailles - Biblioteca si camerele... secrete
1.605 vizite - 0 comentarii
adaugat de balas
 
  Agentii secreti care au servit rezistenta franceza
501 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Razboiul din Coreea - 25 iunie 1950 - 27 iulie 1953
2.249 vizite - 0 comentarii
adaugat de pizza
 
  Marturii si secrete despre Pearl Harbour
574 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cazul Orlov - Cea mai mare inselatorie din istoria KGB
737 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Kim Jong Il - Personalitati care au marcat istoria lumii
1.461 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Operatiunile secrete ale Mossad-ului
1.213 vizite - 0 comentarii
adaugat de pache
 
  Istoria vinetei
830 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cine l-a omorat pe Ceausescu?
3.849 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Descoperirea arheologilor- Morminte regale mayase
851 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Istorie
 

 

Secrete uluitoare ale Coreei de Nord

 
 
 
 
 
Adaugat de zaharia 15.10.2016  Adauga la favorite 729 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Oamenii sunt atrasi de Coreea de Nord din cauza izolarii in care acest stat comunist se afla. Totusi, acolo se ascund secrete uluitoare pe care putini le-ar banui.

Mituieste-ti ghidul

Oricine viziteaza tara trebuie insotit peste tot de un ghid. Cadourile mici pe care le poti face acestor persoane sunt recomandate. Lor le plac in special cele din categoria bauturilor alcoolice scumpe, scrie news.com.au.

O asemenea recomandare vine insa din partea unor britanici care au creat o aplicatie pentru telefonul mobil (North Korea Travel App), special destinata planificarii calatoriilor acolo. Este clar faptul ca sfaturile oferite provin din experiente anterioare.

Atentie la intrebari

Vizitatorii nu trebuie sa puna intrebari incomode privitoare la trecutul tarii. Regimul de la Phenian a creat o alta istorie, in care liderii tarii sunt inconjurati de o aura mitologica.

De aceea, in cazul in care ghidul este pus in dificultate de intrebarile care ii sunt puse de turisti, el poate avea multe probleme deoarece se considera ca nu a reusit sa se descurce asa cum trebuia.

Fotografiile

Atunci cand turistii parasesc Coreea de Nord, lor li se confisca adesea cardurile de memorie ale aparatelor de fotografiat. Multi recurg la diferite trucuri pentru a le pastra. Acestia inverseaza intre ele cardurile din MP3 player si aparat foto pentru a reusi sa duca acasa fotografii pe care regimul comunist nu vrea sa le faca publice.

Circul ca propaganda

Propaganda este foarte atent elaborata in tara comunista. Chiar si circul de stat recurge la asemenea tehnici, el fiind foarte iubit de oameni. In reprezentatiile oferite este oferit aproape mereu un numar cu clovni ce ii parodiaza pe americani, prezenta animalelelor in spectacole fiind o raritate.

Spitalele

Coreea de Nord se prezinta vizitatorilor intr-o alta lumina decat cea reala. In cazul in care un turist are nevoie de ingrijiri medicale, el este dus la o unitate sanitara mai buna decat cele folosite de populatie. Echipamentul de acolo este mai avansat decat in alte unitati sanitare, iar saloanele se prezinta mult mai bine.

Aur la atingerea dictatorilor

Dictatorii tarii sunt cu adevarat venerati. Tot ce au atins ei a fost transformat in aur si considerat sacru mult timp dupa aceea. De exemplu, muzeul Kyongsong include un loc special in care a dormit cateva nopti Kim Jong-il atunci cand a fost copil. Vizitatorii nu au acces in casa respectiva, dar pot privi pe fereastra interiorul ei.

Doar sapte cuvinte

Este cu adevarat uimitor faptul ca fostul lider, Kim Jong-il, a tinut in intreaga lui viata un singur discurs public. Acesta a vorbit intr-un loc care ii poarta acum numele, insa a rostit putine cuvinte: "Glorie armatei eroice a poporului coreean".


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.