Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cesme -Turcia
1.191 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Budapesta noapte
1.146 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Budapesta – Baile Szechenyi
594 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  BUDAPESTA
1.573 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Izvoarele termale Banjar din Bali
746 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Patinoarul din Parcul Orasului, Budapesta
398 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Parcul orasului Woodland (Varosliget)-Budapesta
85 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bagno Vignoni, Italia
388 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Abano Terme -Italia
329 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  New York Cafe din Budapesta, Ungaria
624 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Ghidul bailor termale din Budapesta

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 09.06.2016  Adauga la favorite 896 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Budapesta este capitala cu cele mai multe izvoare termale din lume si este numita, pe buna dreptate, "Orasul Spa". Aici sunt mai mult de 100 de izvoare termale, care furnizeaza in jur de 70 milioane de litri de apa, in fiecare zi, la temperaturi intre 21 si 77 °C, in cele peste 50 de bazine in intregul oras. Chiar daca Budapesta are o multitudine de obiective turistice minunate, merita si sa faci o vizita spa-urilor sale deja faimoase in lume. Iata cateva dintre cele mai cunoscute locuri de relaxare si balaceala in apa termala in Budapesta.
Sursa ghiduri - turistice

Baile Gellert

Baile Gellert se afla in cladirea hotelului cu acelasi nume, construit intre 1912 si 1918. Acestea sunt unele dintre cele mai frumoase si mai fotografiate bai din oras. Clasic stilului Art-Nouveau, incaperile sunt decorate cu mozaicuri minunate din gresie sau sticla si toate baile sunt aranjate pana la cel mai mic detaliu. Baile Gellert au 13 piscine, atat in exterior, cat si acoperite, bai romane, sauna, bai cu jacuzzi, piscina cu valuri artificiale si alte servicii speciale terapeutice sau de relaxare.

Baile Kiraly

Baile Kiraly au fost construite de pasa Budei cu scopul de a servi ca loc pentru intalniri sociale si curatari rituale, si, chiar si in zi de azi, se pot observa influentele turcesti prin decorul incaperilor si acoperisul octogonal. Izvoarele termale sunt bogate in calciu, magneziu, hidrogen-carbonat, sulfat, sodiu si sunt recomandate pentru vindecarea reumatismului, artritei, problemelor de coloana si a altor afectiuni.

Baile Szechenyi

Baile Szechenyi sunt printre cele mai vizitate obiective turistice ale capitalei. Izvorul termal a fost descoperit in 1879 si este cel mai adanc si cel mai fierbinte izvor din capitala. Cladirea neobaroc in care se afla aceste bai a fost construita in 1913 si are o portiune in aer liber si una in interior. Este un loc perfect pentru relaxare, dar si pentru tratamente naturale impotriva diverselor afectiuni de articulatii si ortopedice, dar si pentru recuperare.



Baile Csaszar

Baile Csaszar dateaza inca din perioada ocuparii turcesti si au fost construite din piatra. Aceasta cladire cu o istorie foarte bogata include o piscina mare octogonala cu apa termala, sub un dom turcesc, si alte bai mai mici cu apa de temperaturi diferite, plus un sector de wellness.

Baile Rudas

Baile Rudas sunt printre cele mai vechi si mai frumoase bai din Budapesta. Acestea au fost construite in 1560, in timpul perioadei de ocupatie otomana, si sunt speciale pentru ca pastreaza elementele bailor turcesti. Complexul include mai multe piscine termale de diverse dimensiuni si frumos decorate, plus o piscina turceasca octogonala, construita sub o cupola turceasca. Exista chiar si incaperi speciale pentru tratamente si locuri de unde poti bea apa termala cu proprietati curative.

Baile Lukacs

Baile Lukacs erau cele mai vestite bai din Budapesta, dupa deschiderea lor in 1894, dar, in prezent, sunt vizitate mai mult de localnici din cauza faptului ca nu sunt la fel de extravagante precum celelalte bai din oras. Baile erau locul de intalnire intre artistii orasului. Oaspetii vindecati de aceste ape au amplasat tablite de multumire in curtea cladirii.

Daca dupa ce ai alergat toata ziua sa vizitezi atractiile orasului Budapesta ai nevoie de o oaza de liniste, iti recomandam sa vizitezi una dintre baile termale faimoase ale orasului. Cateva ore in piscinele tipic turcesti cu apa fierbinte, sub domurile minunat decorate, ar putea fi exact ceea ce ai nevoie pentru a continua city break-ul tau.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.