Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Alergiile de primavara
1.547 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Primavara si problemele digestive
499 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 activitati de primavara in familie
309 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Primavara si problemele digestive.
314 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa depasim astenia de primavara
798 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Urzicile, sursa ta de vitamine pentru primavara
1.731 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Astmul si afectiunile alergice-1
1.083 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru prevenirea acneei
610 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum prevenim instalarea tulburarilor tractului digestiv?
1.172 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cura de detoxifiere!
1.649 vizite - 0 comentarii
adaugat de matusa
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Alergii de primavara

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.04.2016  Adauga la favorite 924 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Primavara, multe persoane se pling ca stranuta, le curge nasul, au ochii rosii, inlacrimati si isi simt gitul inflamat. Este vorba despre o alergie. Aceasta este o reactie inflamatoare anormala sau o sensibilitate acuta a organismului fata de anumite substante numite alergene. Expunerea la substantele alergene, in mod normal inofensive, declanseaza aceste simptome la persoanele alergice. Alergenele pot patrunde in organism o data cu hrana, aerul inspirat, intepatura insectelor sau simplul contact cu pielea.

Simptomele sint variate: ochi iritati si inlacrimati, stranuturi, congestia si curgerile nazale si git inflamat. Fiecare caz este deosebit, iar simptomele alergiei depind de locul organismului in care se fixeaza anticorpii si unde se elibereaza agentii chimici. Congestia mucoaselor respiratorii superioare favorizeaza infectiile locale, ceea ce poate produce sinuzite purulente, rinite sau bronsite. Pentru pacientii predispusi, aceasta alergie sezoniera se termina deseori prin crize acute de astm.



Alergia la polen fiind frecventa, nu sintem alergici la toate felurile de polen. Primul tratament consta in evitarea contactului cu substantele alergene. Exista si medicamente antihistaminice eficace. Este vorba despre medicamente care blocheaza receptorii histaminei, o substanta produsa de corp in caz de alergie. Tratamentul trebuie sa debuteze cu 15 zile inainte de venirea primaverii si sa fie urmat 2-3 luni. Adaugind picaturi nazale si spray pentru git, totul ar trebui sa fie in regula. Daca sinteti un pacient cu alergie sezoniera, medicul poate eventual sa va administreze o injectie cu cortizon. Acest tratament, eficient timp de un an, are o actiune importanta asupra acestui gen de patologie, dar cu toate inconvenientele cortizonului, care sint numeroase: scaderea imunitatii, retentia de apa, decalcifiere, cresterea in greutate. Acestea apar o data cu administrarea produsului prelungita si repetata. De aceea, cortizonul se utilizeaza numai pe parcursul alergiei.


Alergia de care suferiti in fiecare primavara nu este o fatalitate si nu ezitati sa va consultati medicul. Acesta va incerca sa elimine posibilele alte cauze ale rinitei sau conjunctivitei sezoniere, examinindu-va detaliat nasul si gitul, si va cauta si alte semne ale alergiei care este posibil sa apara pe corpul dumneavoastra (eczeme). De asemenea, este recomandabil sa evitati fumatul si orice alte lucruri agresive fata de caile respiratorii: praful, acarienii, animalele cu par.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.