Din momentul infloririi incepe un proces de acumulare de minerale, asa incat bulbul sa produca flori si in anul urmator. Acesta este motivul pentru care se culeg florile devreme. Altfel pe tulpinile florale s-ar forma seminte care ar consuma din rezerva de minerale a bulbului.
In gradina
In gradina florile sunt lasate sa se dezvolte pana cand floarea este complet deschisa, dar poate sa fie si taiata pentru a fi pusa in vaze. Dupa trecerea florilor din gradina taiati tulpinile. Restul frunzelor vor ramane neatinse, pentru ca ele contribuie la efectuarea fotosintezei, la acumularea de minerale in bulb. Ele se indeparteaza numai dupa ce se ingalbenesc sau se usuca in intregime.
Fertilizarea
Bulbii pe care intentionati sa-i lasati cativa ani in gradina au nevoie de atentie suplimentara - li se administreaza ingrasamant. Acesta poate sa fie ingrasamant natural precum compostul, sau granulele din balega de vaca sau un ingrasamant chimic. Ultimul tip contine o combinatie echilibrata de azot, fosfor si potasiu NPK 7-14-28, care este recomandat pentru soluri nisipoase sau NPK 12-10-18, care este recomandat pentru solurile cleioase. Va recomandam sa esalonati ingrasamantul in trei administrari pe an. Prima administrare se face in primavara cand bulbii incoltesc, iar ultima in august-septembrie, asa incat sa incurajati dezvoltarea sistemului radicular. Perioada imediata infloririi este cea mai importanta pentru bulbi, deoarece atunci acumuleaza mineralele pentru un nou sezon. Atunci trebuie aplicata a doua doza de ingrasamant.