Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  PC Garage TV - Virusi si antivirusi
1.616 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  6 sfaturi utile pentru prelungirea vietii laptopului
1.113 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  20 de sfaturi si trucuri pe care TREBUIE sa stiti
12 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi utile pentru un Android mai rapid
1.795 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi si solutii Windows Phone
1.414 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce este HTML
1.764 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 sfaturi pentru un sistem mai rapid
2.121 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  8 sfaturi de securitate Android pentru IT-ul corporate
1.331 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prima pagina web
1.441 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  PhotoFiltre
1.362 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Tehnologie-IT
 

 

10 sfaturi IT pentru a salva timp

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 09.03.2016  Adauga la favorite 1.168 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
David Progue ofera pe Ted.com zece sfaturi simple, ingenioase pentru utilizatorii computerelor, internetului, smartphoneului si camerei foto. S-ar putea sa stiti cateva deja, dar exista cel putin unul pe care sa nu-l stiti.

Pentru orice lucru riscant trebuie sa ai o licenta, pentru a invata sa conduci, pentru a detine o arma, pentru a te casatori. E valabil pentru orice lucru riscant, mai putin in tehnologie. Nu exista niciun program standard, nici un curs de baza.

1. In primul rand cand esti pe internet si vrei sa derulezi in jos, nu luati mouse-ul sa folositi bara de derulare. Este o pierdere enorma de timp. In schimb, apasati pe tasta „spatiu". Tasta spatiu deruleaza in jos o pagina. Tineti apasata tasta „Shift" pentru a derula in sus. Functioneaza in orice browser, indiferent de computer.

2. Cand completati un formular, de exemplu adresa, stiti ca puteti apasa tasta „Tab" pentru a trece de la o casuta la alta. Dar casuta unde completati statul de unde sunteti? Nu deschideti meniul pop-up. E o pierdere enorma de timp. Scrieti prima litera a statului vostru repetat.

3. De asemenea, pe internet, cand textul e prea mic, tii apasata tasta „Control" si apesi +, +, +. Maresti textul cu fiecare tastare. Functioneaza pe orice computer, orice browser. Sau pentru a micsora textul apasa -, -, -. Daca sunteti pe un Mac, s-ar putea sa trebuiasca sa apasati Command.

4. Cand tastati pe Blackberry, pe Android, pe iPhone, nu va deranjati schimband fereastra pentru punctuatie: punct, apoi spatiu, apoi sa scrieti urmatoarea litera cu majuscula. Doar tastati spatiu de doua ori. Telefonul pune punctul, spatiul, si majuscula. Tastati spatiu, spatiu.

5. De asemenea, pe mobil, daca vrei sa reapelezi pe cineva pe care l-ai mai sunat tot ce trebuie sa faci e sa apesi butonul de apelare, si iti afiseaza ultimul numar apelat, si apesi din nou pentru a apela efectiv. Nu trebuie sa te duci la lista apelurilor recente, si daca trebuie sa dai de cineva, doar apasa butonul de apelare din nou.

6. Cand suni si lasi un mesaj in mesageria vocala, auzi spunand „Lasati un mesaj", apoi primesti instructiuni enervante timp de 15 sec. ca si cand n-am fi avut roboti telefonici de 45 de ani! Exista o comanda rapida care te lasa sa sari direct la beep. Din pacate, operatorii n-au adoptat aceeasi tasta, asa ca e diferit in functie de operator, depinde de tine sa inveti tasta pentru persoana pe care o suni.

7. Majoritatea folositi Google sa cautati o pagina web, dar este si dictionar. Tastati cuvantul „define" inainte sau dupa cuvantul dorit. Nici nu trebuie sa dai click. Definitia apare in timp ce tastezi.

Are si o baza de date FAA completa. Tasteaza numele unei companii aeriene si zborul. Iti arata unde e zborul, poarta, terminalul, cat mai e pana la aterizare. N-ai nevoie de o aplicatie pentru asta. E si convertor pentru unitati de masura si valuta. Din nou, nu trebuie sa dai click pe unul dintre rezultate. Tasteaza in caseta si raspunsul apare singur.

8. Cand vreti sa evidentiati un cuvant,nu va irositi viata tragand peste el cu mouse-ul ca un incepator. Dati dublu click pe cuvant si selectati doar acel cuvant. De asemenea, nu sterge ce ai selectat. Tasteaza peste. Este valabil in orice program.

9. „Shutter lag" este intervalul dintre apasarea butonului pentru a poza si momentul in care camera prinde poza. E extrem de frustrant la o camera foto ieftina. Se intampla deoarece camera are nevoie de timp sa calculeze focalizarea si expunerea, dar daca prefocalizezi, apasand butonul doar la jumatate, si apesi de tot, nu ai shutter lag! Prinzi imaginea de fiecare data.

10. Si in final, se intampla deseori sa prezinti un dicurs si audienta se uita la slide in loc sa se uite la tine! Cand se intampla astatot ce trebuie sa faci e sa tastezi litera B, B pentru black out, pentru a intuneca slide-ul.

Se uita toti la tine, iar apoi, cand esti pregatit sa continui, tastezi B din nou, si daca esti intr-adevar pe val, poti apasa W pentru comanda whiteout, albesti slide-ul, iar apoi tastezi W din nou pentru a-l readuce inapoi.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.