Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum se intretine bateria laptop-ului ?
1.462 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  OnLaptop - Service laptop
952 vizite - 0 comentarii
adaugat de serviceonlaptop
 
  Nu imi porneste laptopul.Ce trebuie sa fac??
1.586 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa transformi o tableta intr-un laptop!
1.928 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Curatare Laptop
1.395 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Reparatii laptop Bucuresti (asus, apple, lenovo)
1.086 vizite - 0 comentarii
adaugat de onlaptop
 
  Cum conectam televizorul la calculator
1.648 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce laptop ti se potriveste -
956 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Google updateaza Chrome cu o noua caracteristica, utila
1.621 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum reparam placa video laptop HP Pavilion DV 6000
1.504 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Tehnologie-IT
 

 

9 sugestii pentru achizitia corecta a unui Laptop

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 28.08.2015  Adauga la favorite 1.785 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
1. Prima sugestie este sa stiti raspunsul la intrebarea „La ce voi folosi acest laptop?"sfat achizitie Laptop

Poate pentru filme, birou, jocuri, grafica, pentru toate sau putin din fiecare, ei bine si cum aflam noi care laptop ni se potriveste nevoilor noastre ? De cele mai multe ori raspunsul il cautam pe internet, pe bloguri si citim articole, pareri si comentarii ale zeci si chiar sute de persoane. Multe dintre aceste persoane se contrazic intre performantele unui procesor AMD si unul INTEL , a placilor video Nvidia si ATI, sau ca laptopurile DELL sunt mai bune decat Acer, si multe alte contradictorii si pana la urma nu intelegem nimic.
Este important sa investesti intr-un laptop la care ii vei folosi performantele la maxim. Daca de exemplu utilizarea laptopului este pentru navigare pe internet, redactarea unor documente in Word si vizionarea unor filme, investitia in laptopul nou este mai mica decat investitia pentru un laptop pe care sa ruleze fara probleme ultimele jocuri aparute.
Investitia in cel mai bun, cel mai tare laptop de pe piata pentru o utilizare clasica, nu are rost. Este ca si cum v-ati cumpara un avion dar nu aveti spatiu pentru pista de decolare/aterizare.



2. Stabilirea unui buget.

Trebuie sa stabiliti o valoare a investitiei pe care urmeaza sa o faceti. Astfel vi se poate recomanda cel mai bun laptop existent in bugetul respectiv. Conteaza sa alegeti modelul care are cel mai bun raport: Pret/Performanta.

3. Importanta performantelor laptopului.

Este important sa va ganditi la ce ar putea conta mai mult: specificatiile tehnice sau designul si culoarea.
Fiecare are o importanta aparte, specificatiile tehnice determina performantele laptopului dar designul si culoarea sa va fie pe plac deoarece cui ii place sa vada un produs zi de zi si sa nu-i placa chiar deloc ?

In ceea ce priveste performantele laptopurilor, banuim ca ati observat ca brandurile Asus, Acer, Toshiba, Dell, Sony Vaio, Lenovo, etc., nu fabrica componentele interne, ci stabilesc specificatiile laptopurilor si designul exterior.

Componentele dintr-un laptop sunt fabricate de alte companii, dupa cum urmeaza:
– procesoarele – Intel , AMD
– placile de baza – fabrici din China dedicate pentru ele.
– memoriile RAM – Kingmax, Kingston, Sycron, Samsung, Elpida, etc.
– hard disk-urile – Western Digital, Hitachi, Seagate, Samsung, etc.
– placile video – ATI, Nvidia, Intel, AMD
– ecranele – fabrici dedicate pentru ele, la fel ca in cazul placilor de baza.

In privinta designului si a culorii preferate, in general cam toti producatorii au modele de laptopuri cu un anumit design sau cu o anumita culoare, trebuie doar cautate.

4. Achizitia sa o faceti din magazine specializate IT !

E bine de stiut ca pe internet se da cunoscator si cel care nu a facut altceva decat sa instaleze cateva programe, un windows, o imprimanta si gata e expert deci poate da sfaturi … gresit, de multe ori poti fi indrumat si informat gresit de acesti mici cunoscatori si sa iti dai seama ca de fapt ti-ai luat ceva si spre surprinderea ta nu e ceea ce cautai. De aceea e bine sa mergem la un magazin specializat IT unde gasiti angajati cu experienta vasta in domeniu care sunt acolo sa va dea sfaturi, sa va informeze si sa va ajute sa luati o decizie buna, ei nu va forteaza sa cumparati. Ei doar va recomanda ce sa cumparati, fie ca produsul il cumparati dupa ce sa terminat conversatia, fie dupa o saptamana, o luna sau un an, important este ca persoana cu care ati vorbit e acolo pentru dumneavoastra. Ei sunt persoanele care fac asta din pasiune, pentru ei calculatoarele sunt un stil de viata, asta fac zi de zi fie ca sunt la locul de munca sau acasa, asa ca oameni buni apelati cu incredere la sfaturile lor si indrazniti sa intrebati orice detaliu pentru ca hartiuta pe care scrie cateva caracteristici despre laptop nu va poate da prea multe detalii :) !!!

Acuma ca am rezolvat problema cu de unde stim ce sa alegem … sper ca ati inteles ca expertii in IT ii gasiti in magazinele specializate .

Sa trecem la urmatorul pas … care sunt aceste MAGAZINE SPECIALIZATE ?
Aceste magazine se ocupa doar de un anumit domeniu si sunt experti in ceea ce fac.
In primul rand sunt magazinele care sunt specializate pe anumite domenii: magazine de haine care bineinteles vand haine, magazine alimentare care vand alimente, magazine mixte care vand si haine si alimente, supermarketuri care vand de toate pentru toti, si magazine IT care vand produse IT. De aceea cand vrem sa cumparam un laptop, o memorie sau o placa video mergem la magazinul IT nu la magazine la care pe un raion sunt laptopuri iar pe celalalt raion mezeluri.
Si sa va explicam de ce : pentru ca nu sunt specializati pe acest domeniu dar totusi vand asa ceva , ei nu fac service, nu ofera consultanta inainte de vanzare si nici suport tehnic dupa vanzare. Ei nu fac altceva decat sa mute cutiile cu produse dintr-un loc in altul si intr-un final la utilizator in brate.

Ei bine avantajele achizitionarii unui laptop dintr-un magazin IT sunt nelimitate si o sa enumar urmatoarele :
– suport tehnic specializat,
– consultanta specializata,
– orientare catre nevoia clientului,
– upgrade si service direct in magazin,
– discount-uri pentru clientii fideli,
– promotii pentru toti clientii,
– promptitudine,
– comenzi pentru orice produs comercializat in Romania,
– produse pentru orice buget dar si pentru cei mai pretentiosi clienti.

Un laptop este un produs de utilizare indelungata pentru care este recomandat sa primiti si suport tehnic dupa cumparare. Deci nu este bine in cosul de cumparaturi de la supermarket, pe langa orez, zahar, fructe si legume sa puneti si un laptop.

5. Asigurati-va ca Upgrade-ul de performante este posibil !

In unele magazinele specializate (care sunt Centru Autorizat Service Laptop) se poate face upgrade de performante la orice laptop in momentul cumpararii sau ulterior. Upgrade-ul se poate face la: memorie RAM sau hard disk, cel mai uzual.
Chiar daca laptopurile au sigiliu pe carcasa, in anumite magazine se poate rupe acel sigiliu (daca acel magazin este reprezentanta locala a producatorului), fiind inlocuit cu altul, iar garantia nu este afectata. Acest lucru se poate face doar la laptopurile achizitionate din acelasi magazin in care se solicita upgrade-ul.
In cazul supermarket-urilor acesta este un dezavantaj deoarece ei nu se ocupa cu asa ceva si daca il duceti la un magazin specializat pentru upgrade, exista riscul pierderii garantei. Deci, nu era mai bine daca v-ati fi luat laptopul de la magazin specializat unde daca nu iti ajung 2GB iti mai pun ei inca 2GB si ai garantie in continuare? Pe langa faptul ca se poate monta memorie RAM in plus, aceasta memorie trebuie si testata, sa fie complet compatibila cu placa de baza sau cu cealalta placuta de RAM existenta deja in laptop. Sau daca peste 1an vrei un hard mai mare, la fel mergi la magazinul specializat si il monteaza si il testeaza, pentru ca ei se ocupa cu asa ceva.

6. Centru de Service Autorizat vs. Supermarket

Termenul de garantie este diferit de oferirea/rezolvarea garantiei.
Termen de garantie reprezinta perioada de garantie oferita unui produs, exemplu: 1 an, 2 ani. Aceasta perioada este oferita de fiecare magazin care comercializeaza produse de utilizare indelungata. Este obligatoriu prin lege acest lucru.
Oferirea/rezolvarea garantiei este un lucru mai complex. Centrele de service autorizat se ocupa de acest lucru. Ele preiau laptopul in garantie, si se ocupa si de repararea lui.
In schimb supermarket-urile nu au deloc departament de garantie, ci numai banc de probe. In acest caz laptopul trebuie trimis de client la centrul de service autorizat de producatorul laptopului. Exista cazuri exceptionale cand anumite supermarket-uri preiau laptopul in service, dar il trimit mai departe la centrul de service, ei nici macar nu pornesc laptopul. Acest centru de service in general este in Bucuresti.
Iar aici intervine intrebarea: Este mai bine sa trimiti laptopul in garantie cu un curier national, sau este mai bine sa mergi la magazinul de unde ai cumparat laptopul si discuti direct cu oamenii de acolo care se vor si ocupa de repararea lui ? De cele mai multe ori un defect se explica altfel in cuvinte decat pe un aviz care se pune in cutia laptopului inainte sa-l ia curierul.
Trebuie sa fiti atenti si la faptul ca nu toate magazinele specializate sunt si centru autorizat de service !
( de exemplu One-IT este Centru Autorizat Service pe brandurile: Dell, Toshiba, Acer, Fujitsu, HP )

7. Nu toate laptopurile au Windows instalat.

Poate va intrebati de ce se intampla asa, raspunsul este ca exista persoane care utilizeaza Linux (care este un program gratuit) sau au deja o licenta de Windows libera acasa.
Ideea este ca un laptop care are Windows preinstalat, are inclus in pret si valoarea licentei. Deci un laptop cu Windows in general este mai slab la configuratie decat un laptop fara Windows, ambele fiind la acelasi pret.
Noi recomandam utilizarea de Windows 7 cu licenta. Fie alegeti un laptop care deja are Windows preinstalat, fie achizitionati licenta ca un produs separat.
Este important de mentionat ca in momentul achizitionarii unui laptop aveti optiunea de a cumpara o licenta de Windows mai ieftina decat daca ati cumpara-o dupa cateva zile, saptamani, luni. Aceste licente cu pret mai accesibil se numesc “licente OEM" iar cele care se cumpara ulterior achizitiei laptopului se numesc “licente Retail". Daca veti cauta pe site-ul oficial Microsoft, veti gasi:
– licentele OEM pot fi achizitionate doar impreuna cu laptopul pe aceeasi factura. Valoarea unei astfel de licente este de minim 400lei (versiunea Home Premium).
– licentele Retail pot fi achizitionate oricand, fara nici o restrictie. Valoarea unei astfel de licente este de minim 750lei (versiunea Home Premium).
Nota: preturile specificate aici sunt pur orientative.

8. Laptop vs. Netbook

Sunt cazuri in care nu suntem decisi sau nu stim ce sa alegem, un laptop sau un netbook.
Fiecare categorie este fabricata cu un scop, pentru un anumit tip de utilizare, dupa cum urmeaza:
– Laptopul este pentru o utilizare indelungata acasa sau la birou, are o greutate de minim 2 kg, si o dimensiune de minim 12inch.
– Netbookul este pentru a fi transportat mai usor, pentru a fi utilizat chiar si in delegatii. Are o greutate de aproximativ 1 kg, si o dimensiune de maxim 10". Numarul de aplicatii folosite in acelasi timp este limitat, pentru o utilizare optima recomandam 2-3 aplicatii deschise.
Este fabricat pentru accesul rapid la internet, la documente office, pentru greutatea si dimensiunea mica.

9. Aveti grija la sfaturile primite de la expertii cunoscuti sau review-urile postate pe internet de utilizatori !

De multe ori am intalnit urmatoarele afirmatii:
– Bateriile nu sunt bune la brandul X sau Y.
– Laptopurile X sau Y au probleme cu supraincalzirea.

Este important sa cunoasteti urmatoarele:
– Bateriile sunt consumabile (ca si in cazul cartuselor de imprimanta). La acestea se ofera o garantie mai mica decat la laptop. “Viata" unei baterii depinde foarte mult de utilizarea ei, cum a fost incarcata, descarcata, formatata, etc.
– Supraincalzirea unui laptop NU poate fi catalogata ca fiind un defect general pentru un anumit brand de laptop. La fel ca in cazul bateriilor, totul depinde de cum este utilizat laptopul.
Sistemul de ventilatie a unui laptop poate sa fie infundat destul de usor si asta duce la supraincalzirii lui si intr-un final la restartari din senin. Daca este utilizat intr-un mediu plin de praf, sau pe suprafete care nu-i permit aerisirea optima (exemplu: pe brate, pe pat, pe plapuma, peste orice suprafata care nu este dreapta) este extrem de usor sa se supraincalzeasca.
In plus, la fel cum se face curatenie generala intr-o casa sau intr-un magazin, la fel trebuie facut si intr-un laptop. Acesta trebuie desfacut complet si curatat complet. Atentie: acest lucru NU se face acasa, ci doar intr-un magazin specializat cu personal calificat si aparatura specializata ! Foarte usor se poate deterioara ceva si in plus, pierdeti garantia pentru orice interventie neautorizata
- See more at: http://www.one-it.ro/blog/9-sugestii-de-care-sa-tii-cont-pentru-achizitia-corecta-a-unui-laptop-notebook/#sthash.LMOO5amt.dpuf


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.