Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  CE SA FACI PRIMA OARA CAND ITI IEI UN CAINE
133 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  VREI UN CATEL? CE TREBUIE SA STII |
470 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa convingi o pisica sa manance alimente conserva
1.420 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa iti alegi rasa de caine
624 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum incurajam copilul sa manance alimente sanatoase
1.342 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CUM ALEGI CEA MAI BUNA CARNE DE MIEL
209 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum transformam cuvantul DOG intr-un desen
3.113 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce facem in caz ca ne musca un caine.
1.469 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru o cultura bogata de rosii cu gust
460 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa fii cea mai buna GAZDA la masa de Craciun
1.153 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Ce nu trebuie sa manance un caine

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 26.02.2016  Adauga la favorite 978 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Multe alimente pe care le gasesti deseori intr-o bucatarie precum ciocolata, ceapa sau dulciurile pot fi periculoase pentru cainele tau. De aceea, tine-le departe de el, in locuri care nu-i sunt accesibile pentru a evita sa faci o vizita neprogramata la medicul veterinar. Specialistii de la Pets.WebMD.com iti spun ce alimente pot afecta sanatatea oricarui patruped si la ce riscuri iti expui cainele daca le consuma.

Sarea si zaharul

Nu este o idee buna sa imparti cu animalul tau covrigei sarati sau chipsuri. Prea multa sare poate provoca varsaturi, diaree, ridicarea temperaturii si convulsii. Mai mult, zaharul, la fel ca la oameni, poate afecta greutatea cainelui, poate cauza probleme dentare si chiar debutul unui diabet zaharat.

Alcool

Berea, lichiorul, vinul sau mancarea care contine alcool sa nu ajunga niciodata in bolul cainelui tau. Asta pentru ca alcoolul are acelasi efect ca la oameni asupra ficatului si a creierului. Dar, spre deosebire de noi, pentru patrupede, este nevoie de o cantitate mult mai mica pentru a-i fi nociv animalului tau. Doar putin alcool ii poate cauza diaree, varsaturi, dificultati de respiratie, probleme de coordonare, coma sau chiar moartea. Iar, cu cat este cainele de talie mai mica, cu atat efectul poate fi mai rapid si mai mare.

Ceapa si usturoi

Atat ceapa, cat si usturoiul pot sa distruga celulele rosii din sangele cainelui, ducand la anemie. Cele doua alimente pot fi sub forma de pudra, gatite, deshidratate sau proaspete, iar daca fac parte din alimentatia cainelui tau, in timp pot sa-l otraveasca. Simptomele anemiei includ varsaturi, lipsa poftei de mancare si probleme cu respiratia.

Alimente care contin cafeina

Cafeaua, ceaiul negru si alte produse care contin cafeina pot fi fatale pentru un caine, deoarece nu au antidot. Simptomele intoxicarii cu cafeina includ stari de agitatie, respiratie rapida, palpitatii la inima, tremur muscular, convulsii si sangerari. In plus, fata de cafea sau ceai, cafeina poate fi gasita si in cacao, ciocolata, cola, alte energizante sau chiar in medicamente de raceala sau raceala.

Struguri si stafide

Strugurii sunt folositi deseori pe post de recompensa de catre stapani, dar asta nu este o idee buna. Desi nu este clar de ce, strugurii sau stafidele pot provoca insuficienta renala cainelui tau. Varsaturi repetate sunt primul semn, urmand ca animalul sa devina deprimat si letargic. Cea mai buna preventie este sa tii departe aceste alimente de caine.

Bomboane si guma de mestecat

Dulciurile, guma de mestecat, pasta de dinti, produsele de patiserie si unele alimente sunt indulcite cu xylitol, un inlocuitor al zaharului, care poate provoca insuficienta hepatica sau cresterea secretiei de insulina. Simptomele initiale sunt identificate prin varsaturi, stare de letargie si pierderea echilibrului.

Ciocolata

Majoritatea stapanilor de animale stiu ca ciocolata nu este sanatoasa pentru patrupede, dar nu strica sa mai spunem asta o data. Ciocolata contine teobromina, iar cel mai mult se gaseste in cicolata neagra si cea menaj. Cainelui ii poate cauza stari de voma, diaree, sete continua, un ritm cardiac anormal sau tremur.

Grasimea si oasele

Resturile de la masa contin oase si bucati de grasime pe care un om nu le mananca. Daca i le dai cainelui tau, grasimea ii poate cauza pancreatita, iar oasele ii pot afecta sistemul digestiv.

Samburi de piersici si prune

Problema cu aceste fructe este samburele, care poate cauza ocluzie intestinala. Mai mult, samburii de la fructele acestea contin cianida, care poate fi otravitoare atat pentru pentru caini, cat si pentru oameni. Diferenta este ca oamenii stiu sa nu inghita samburele.

Avocado

Indiferent cat de bun ti se pare tie, fructul de avocado contine persina, o substanta inofensiva pentru persoanele care nu sunt alergice, dar toxica pentru cainele tau. Daca se intampla sa ai un avocado in ghiveci prin casa, fii sigur ca nu este la indemana cainelui, pentru ca persina se gaseste nu doar in fruct, ci si in frunze, seminte sau tulpina.

Nuci macadamia

Cainii nu ar trebui sa manance nuci macadamia sau produse care au le ca ingredient, pentru ca o cantitate mica de nuci crude sau prajite pot sa va imbolnaveasca patrupedul. Simptomele includ tremur muscular, paralizie a membrelor posterioase, varsaturi, febra si o rata de batai pe minut ale inimii mare. Daca alunele se gasesc in ciocolata, simptomele sunt mai grave, ducand chiar pana la moarte.

Mirodeniile

Pe langa alimentele de mai sus, fii atent ca animalul tau sa nu ajunga la bicarbonatul de sodiu, praful de copt, nucsoara si multe alte mirodenii pe care le poate gasi in camara, pentru ca pot fi extrem de toxice pentru cainele


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.