Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Fluorit
1.728 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chrysoprase
1.306 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tipuri de tumori benigne
217 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  DACA AI ARTRITA NU MANCA NICIODATA ACESTE 7 ALIMENTE
189 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regim alimentar in boala Crohn
78 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Boala arteriala periferica
414 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 cauze ale sindromului de gura uscata
106 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dementa, boala crunta a creierului
459 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  BOALA CARE MACINA OASELE
47 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sindromul Cotard,
1.475 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Vitiligo,o boala cu impact major asupra psihicului

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 18.02.2016  Adauga la favorite 956 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Vitiligo se manifesta prin depigmentarea pielii pe anumite zone ale corpului, in special pe fata, gat, piept si maini. Aceasta decolorare este determinata de distrugerea melanocitelor, celulele care produc melanina, pigmentul pielii, melanocitele nemaifiind recunoscute de sistemul imun ca apartinand corpului.

Vitiligo: cauze si factori declansatori

Pana in prezent, nu s-au descoperit cauzele exacte ale acestei maladii, insa specialistii sustin ca ar fi vorba de o predispozitie genetica. Factorii declansatori ai acestei afectiuni sunt stresul, traumatismele fizice si psihologice, tulburarile metabolice, expunerea la soare si la anumite substante chimice.

Diagnosticul se stabileste doar pe baza examinarii pielii, intrucat nu exista alte simptome in afara petelor albe – nici dureri, nici mancarimi, nici vreun disconfort.






Tratamente naturiste pentru vitiligo

Vestea proasta este ca nu exista tratament pentru aceasta afectiune. Vestea buna este aceea ca exista cateva remedii naturiste care limiteaza suprafata petelor si numarul lor. Este important insa ca inainte de a apela la orice fel de remediu, sa fie consultat medicul dermatolog. Iata cateva dintre acestea:

– Din argila rosie amestecata cu suc de ghimbir se obtine o pasta care se aplica pe petele pigmentare zilnic, timp de cateva saptamani;

– Se fierb pulbere de turmeric si ulei de mustar pana se evapora toata apa si rezulta un ulei. Acesta trebuie filtrat si pastrat intr-un recipient de sticla. Se aplica pe pete de doua ori pe zi, timp de aproximativ 3 luni;

– Din otet de mere si seminte de ridiche se obtine o crema foarte eficienta, care trebuie aplicata de doua ori pe zi pe zonele afectate.

Cum poate fi tinut sub control vitiligo

Adoptarea unor reguli de viata sanatoasa este primul lucru pe care trebuie sa-l faci daca suferi de aceasta boala. Aceasta inseamna alimentatie echilibrata, sport, gandire pozitiva, evitarea abuzului de alcool, tutun. Stii cu siguranta ca abuzurile isi lasa intotdeauna amprenta pe aspectul fizic, iar in cazul vitiligoului, acestea vor determina extinderea lui.

Din punct de vedere alimentar, renunta la alimentele care contin conservanti si privilegiaza consumul de alimente proaspete sau gatite cat mai natural. Nautul, strugurii sau pepenele galben sunt recomandate in aceasta afectiune.

Activitatea fizica sub orice forma te va ajuta sa te simti mai bine si sa-ti imbunatatesti calitatea vietii. Nu conteaza daca o practici individual sau in grup, important este sa-ti faca placere. Tot activitatea fizica te va ajuta si sa tii stresul la distanta.

Foarte importanta este si gandirea pozitiva. In acest sens, sunt foarte eficiente tehnicile de relaxare si meditatia, care te vor ajuta sa-ti manageriezi stresul si sa elimini gandurile negative referitoare la afectiunea de care suferi.

De asemenea, este foarte important sa eviti soarele in zilele caniculare. Zonele depigmentate ale pielii nu au nicio protectie naturala impotriva soarelui, astfel incat acestea vor fi mult mai rapid supuse leziunilor cauzate de radiatii decat pielea colorata normal. Daca iti doresti totusi sa te expui la soare, fa-o in orice alt anotimp decat vara, dar foloseste produse cu SPF 30 si protejeaza-te cu ochelari de soare.

Nu uita de controalele de specialitate la medicul dermatolog, pe care ar trebui sa le faci la intervale regulate de timp!


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.