Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  "Billionaire Vodka"
1.038 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mina Homestake - Dakota de Sud, S.U.A
845 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Povestea creionului
367 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Kolmanskuppe, Namibia
871 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai frumoase si scumpe coliere din lume
134 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regina Elisabetha a II-a
1.118 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Primele 10 diamante din lume dupa marime
1.080 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  8 minuni ale sistemului nostru solar
124 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tiffany Yellown-Diamantul galben
926 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Viata in transformare
376 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Mina de diamante Ekati

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 28.10.2015  Adauga la favorite 661 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Mina Ekati din NV Canadei este detinuta in proportie de 80% de BHP Billiton. Exploatarile au inceput in 1998. In 2010, au fost procesate 4,93 milioane tone metrice de roca. Ekati produce 3% din volumul global anual de diamante in functie de capacitate si 9% in functie de valoare. BHP estimeaza ca Ekati contine 0,3 carate/tona metrica de minereu. In 2010, Ekati a produs 3 milioane de carate.
Mina canadiana de diamanteEkati este una dintre cele mai noi din lume, ilustrand-de asemenea-procesul din ce in ce mai complex prin care este infiintata o mina moderna de diamante .

Primul pas, dificil in sine, a fost descoperirea unui depozit de diamante, viabil economic, in Northwest Territories.

Mina Ekati este localizata intr-o regiune indepartata din tundra arctica, la aproximativ 300 km. de cel mai apropiat centru de aprovizionare, Yellowknife, si la cca. 200 km. sud de Cercul Arctic. Pe o harta pare in mijlocul pustiului; aceasta insa nu poate prezenta complexitatea sociala, economica ,si de mediu a activitatii miniere in aceasta zona indepartata.

Cateva grupuri de aborigeni folosesc zona pentru vanatoare si pescuit; aceasta zona gazduieste un mare numar de mamifere, pasari, si cateva specii de pesti. Iar depozitul de diamante se afla plasat pe traseul de migratie a unei mari turme de reni caribu.

Fiecare a fost constient ca activitatile asociate cu o operatiune miniera moderna-detonarea incarcaturilor explozive, deplasarea unui mare volum de sol, activitatea unor echipamente grele, depozitarea sterilului si consumul de apa-se pot dovedi daunatoare ecosistemului.

Inainte ca guvernul canadian sa elibereze permisul de dezvoltare a minei, compania miniera a trebuit sa dovedeasca ca nu va periclita resursele naturale. Aceasta a implicat faptul ca vor efectua un studiu indelungat si complet asupra impactului pe care il va avea mina. Studiul a trebuit sa ia in considerare nevoile locuitorilor, populatia de animale si plante, calitatea apei si aerului.

Cand studiul a fost completat, raportul final a detaliat modul in care compania va proteja mediul natural, pe cat de mult posibil. In cadrul studiului au fost incluse teme legate de calitatea apei, modul de deversare, viata animalelor acvatice si terestre, modul de procesare a kimberlitului, refacerea solului si vegetatiei, protectia siturilor arheologice.

Compania miniera (nota: BHP Billiton) a incheiat un acord cu guvernul din Northwestern Territories, prin care se angajeaza sa asigure locuri de munca localnicilor, in timp ce guvernul a promis sa implementeze programe si servicii care sa sprijine locuitorii sa beneficieze de aceste locuri de munca.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.