Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Liza Minnelli
1.318 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Barbra Streissand, actrita, regizoare si producatoare
839 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Salma Hayek / interviu 2013
1.559 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Goldie Hawn - Actrita, regizoare, producatoare
583 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Faith Hill - Cantareata americana de muzica country
549 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sarah Vaughan
1.055 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Irene Papas - biografie
1.298 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Loretta Young - Actori celebri
1.217 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Laura Branigan
1.323 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jessica Lange - biografie
1.172 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Judy Garland - Cantareata si actrita americana de film

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 01.10.2015  Adauga la favorite 1.027 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Pe adevaratul sau nume Frances Ethel Gumm, cantareata si actrita s-a nascut in Minnesota pe 10 iunie 1922. Inca de la 3 ani canta alaturi de surorile ei mai mari ( Mary Jane Gumm si Virginia Gumm) in diferite vaudevile pe diferite scene,ale teatrului din Grand Rapids si se face indragita si admirata de public. Se muta din 1927 cu familia sa in California si-si continua cariera actoriceasca cantand in trupa "The Gumm Sisters" obtinand succes dupa succes in Chicago.

La varsta de 15 ani semneaza un contract cu celebra casa de productie Metro - Goldwyn - Mayer , contract ce prevede ca actrita sa faca cuplu actoricesc, cu alt copil minune al ecranului Mickey Rooney si sa interpreteze impreuna numeroase filme comerciale de succes, filme despre si pentru adolescenti reprezentand pentru acestia, o pereche faimoasa, care anticipa cu inocenta si muzica, bucuriile si dramele varstei.

In 1939 marele regizor ii incredinteaza rolul Dorothy Gale, din fantezia muzicala" The Wizard of Oz "(Vrajitorul din Oz), scenariul fiind adaptat dupa romanul de un imens succes mondial al scriitorului L. Frank Baum, film ce primeste 2 premii Oscar si 4 nominalizari la alte categorii , printre care si la Best Picture. Acest rol ii aduce nemurirea in amintirea publicului, inocenta personajului si interpretarea naturala a actritei fiind de neegalat.

Continua sa apara in alte muzicaluri clasice realizate de MGM, dar succesul nu va mai niciodata la fel.

Dupa 5 casnicii esuate cu :compozitorul si regizorul muzical David Rose (1941 - 1944), celebrul cineast Vincente Minnelli (1945 - 1951), producatorul Sidney Luft (1952 - 1965),actorul Mark Herron (1965 - 1969) si actorul Michey Deans (1969 - ) si dupa mai multe caderi nervoase, ea incearca sa se sinucida de multe ori si, pe 22 iunie 1969 reuseste in Chelsea / Londra, amestecand alcoolul cu o superdoza de droguri, la numai 47 de ani.

In urma lasa cei trei copii, actori si ei talentati Liza Minneli (detinatoarea Oscarului pentru interpretarea din Cabaret/1972) care se pare mosteneste mult din talentul parintilor ei, Lorna ( nominalizata in 2001 la Emmy Awards ) si actorul Joey Luft.

Detinatoare a doua prenii Oscar pentru :" A Star Is Born " /1955 si " Judgment at Nuremberg "/1962, a altor 4 premii de succes si 6 nominalizari la Festivaluri de profil, fragila si talentata actrita nu a rezistat in "jungla" Cetatii Filmului".

In 1997, Garland primeste postum premiul pentru intreaga activitate la Grammy Lifetime Achevement Award.

In 1999, Institutul de film american o stueaza in randul celor mai celebre 10 mari Staruri femei din Istoria cinematografului american


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.