Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum sa faci globuri de ciocolata
205 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Truc pentru cremele de ciocolata
1.141 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Topire ciocolata
349 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Topirea ciocolatei
117 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beneficiile ciocolatei negre
1.131 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Inghetata in punguta de plastic.
1.269 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa faci inimioare de ciocolata
544 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  15 GLUME CIUDATE, DAR AMUZANTE PENTRU PRIETENII TAI
373 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Iepure in cos de Paste-Oregami
1.400 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chili
733 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Ornatul cu ciocolata

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 29.09.2015  Adauga la favorite 1.565 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ciocolata nu se foloseste doar pentru um­plu­turi sau gla­zuri, ci si ca ornamente de diferite for­me: carlionti, as­chii, patrate, frunzulite etc. Topita, ea se picura pes­te prajiturile marunte, rezultand mo­dele deco­ra­tive extrem de variate. Cea mai buna pen­tru ornat este cio­colata de menaj: se modeleaza mai usor, se in­ta­reste mai repede si se topeste simplu, pe baie de apa.

Ornamente din ciocolata

Se tapeteaza o tava cu hartie de calc ori cu hartie speciala pentru copt. Ciocolata rupta bucatele se pune la topit intr-un castron pe baia de apa. Se amesteca pana ce se inmoaie si se toarna in tava pregatita, for­man­du-se un strat gros, uniform si neted. Se lasa sa se raceasca si se decupeaza, cu ajutorul unor forme, fi­gu­rinele dorite. Ciocolata trebuie tinuta la loc uscat si lasata sa se usuce bine, altfel se taie greu. Se foloseste nu doar pentru ornarea prajiturilor si torturilor, ci si ca garnitura la inghetate sau alte deserturi.

Carlionti de ciocolata

Se topeste ciocolata - amaruie sau cu lapte - pe baia de apa si se intinde, cu o paleta sau cu un cutit cu lama lata, un strat subtire pe un fund de lemn. Se lasa sa se-ntareasca, se ia un cutit cu lama dreapta si se razuie in directia corpului, obtinandu-se spirale subtiri ca niste carlionti.




Aschii de ciocolata

Din tableta de ciocolata se co­jesc fasii-fasii cu un curatitor de le­gume sau cu razatoarea ma­re. Miscarile sunt lungi si uni­forme si se lucreaza deasupra unei farfurii. As­chiile de cio­co­lata se iau cu o lin­­gura si se presara peste glazura tortului.

Petale de ciocolata







Se ia o folie de aluminiu si se taie din ea patrate de dimensiunea dorita. Se topeste ciocolata pe baia de apa si se lasa putin sa se raceasca. Se pune pe palma un patrat de folie si cu o lin­gura sau cu o paleta se intinde peste ea un strat subtire de ciocolata, de ma­rimea unei petale sau a unei frunze. Se modeleaza cu degetele cat este moale si se lasa sa se-ntareasca. Se pro­cedeaza la fel cu restul de ciocolata. Se inde­par­tea­za folia.

Clini (icuri) de ciocolata

Se tapeteaza cu folie o forma rotunda cu diametrul de 20 cm. Se topesc 150 g ciocolata amaruie sau cu lap­te pe baia de apa, se intinde un strat subtire peste fo­lia din tava si se tine la frigider pana ce se-ntareste pe jumatate. Se taie cu un cutit ascutit 12 clini de di­men­siuni egale, se pune tava in frigider si se lasa pana ce ciocolata s-a intarit de tot. Inainte de a folosi clinii, se indeparteaza folia. Cu acesti clini se orneaza perfect suprafata prajiturilor rotunde (torturi, tarte etc.).

Patrate de ciocolata

Cu patratele se decoreaza simplu si elegant mar­ginile torturilor sau deserturile mai deosebite. Se tapeteaza cu folie o tava dreptunghiulara de 32 x 38 cm si se-ntind 200 g de ciocolata topita, for­mandu-se un strat subtire si uniform. Pe toata suprafata acestui strat se deseneaza cu o furculita linii ondulate, ca niste valuri. Se tine la rece, pana ce se intareste ciocolata pe jumatate, dupa care se taie patrate de circa 6 x 6 cm. Se pune tava in fri­gider si se lasa ciocolata sa se-ntareasca bine. Se in­departeaza folia, se scot pe rand patratele din tava si se apasa usor in glazura, de jur imprejurul tortului


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.