Pieptenii de cap se curata frecandu-le dintii cu o periuta tare si cu apa si sapun; apoi se sterg cu carpa uscata.
Curatitul periilor de cap. Le frecam una de alta cu tarate, care fac sa iasa grasimea si murdaria din ele. Daca s-au inmuiat, le cufundam putin in amoniac si astfel isi redobanesc taria.
Curatirea periilor de haine. Cel mai bun mijloc sunt taratele calde si uscate. Apa strica periile, facandu-le moi. Periile se vor pastra numai cu perii in jos, ca sa nu se aseze praf intre ei, dar este mai bine sa se tina intr-un buzunar de panza.
Butoaiele de lemn cu miros de putregai se umplu cu apa cu otet si se lasa sa stea mai multa vreme. Apoi se spala bine cu o fiertura de coaja de stejar, se clatesc cu apa limpede si se pun sa se usuce afara.
Inlaturarea mirosului de clei din odaile nou zugravite se obtine daca, inchizand usile si ferestrele, punem pe un faras cu jar cativa pumni de boabe de ienupar. Dupa o jumatate de zi se face curent. Dupa aceasta, mirosul de clei dispare complet.
Lampile de petrol ard mult mai luminos si nici nu fac fum, daca fitilul nou se inmoaie mai intai in otet si se usuca bine la caldura sobei. Fiecare fitil care a fost depozitat timp mai indelungat trebuie uscat, deoarece a tras umezeala din aer, chiar daca nu se simte la pipait. Ca urmare, se micsoreaza capacitatea de absorbtie a petrolului. Cu un fitil bine uscat, lampa arde cu flacara mult mai luminoasa.
Lumanarile ard mai economic daca li se taie fitilul mai des. De asemenea, presararea lumanarii pana la fitil cu sare este un mijloc de a lungi timpul de ardere, deoarece flacara este mai mica si mai linistita.