Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Montarea parchetului laminat
972 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Curatarea parchetului
877 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Montarea parchetul din lemn masiv
1.097 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa transferi poze pe lemn
683 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa alegi tipul de parchet potrivit nevoilor tale?
1.246 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Curatarea icoanelor pe lemn
437 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Butoaie traditionale din lemn pentru vin
103 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Intretinere unghii cu gel pas cu pas
340 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marul - Taierile de intretinere si fructificare
896 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mobila de lemn de mahon
1.109 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Sfaturii de intretinere a parchetului de lemn

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.09.2022  Adauga la favorite 146 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Parchetul din lemn masiv se intretine foarte usor, dar nu intotdeauna putem evita petele si zgarieturile, de aceea este necesar sa stim cum il putem repara si curata, astfel incat sa arate ca nou.
Primul ajutor in intretinerea parchetului de lemn masiv depinde chiar de suprafata sa. Daca petele sau zgarieturile au penetrat doar emailul si nu a ajuns la lemn, trebuie doar sa finisezi cu un nou strat de email.
Emailurile de suprafata, cum ar fi email, lac sau selac formeaza un strat protector peste suprafata lemnului. Uretanul, este cel mai folosit email pentru finisarea suprafetelor de lemn.

Cand indepartati petele de pe un parchet din orice esenta de lemn masiv, incepeti intotdeauna din exteriorul petei spre interiorul ei. Intotdeauna folositi aceeasi esenta de lemn pe care a folosit-o si producatorul, dar si emailuri care au fost folosite la parchet.

Cele mai comune pete si modalitati de curatare a perchetului de lemn masiv:
1. Guma de mestecat, creioane colorate, ceara de lumanari: Aplicati o punga de gheata pe pata, tineti pana pata devine sfarmicioasa si se poate indeparta. Curatati apoi cu produse speciale de curatare a suprafetelor date cu uretan.
2. Scrum de tigari: Cele mai comune pete de tigari pot fi curatate in trei pasi. Sterge cu hartie abraziva pana cand arsura nu mai este vizibila. Colorati apoi cu aceeasi culoare cu care a fost facut parchetul, culoare pe care o gasiti la producator sau la un magazin special. Apoi, aplicati email uretan. Pentru arsuri care au intrat adanc in lemn, poate fi necesar sa inlocuiti scandura arsa sau o portiune din parchet.
3. Mancare, apa, pete, urme de caine: Folositi un produs special pentru emailul uretan, pentru a indeparta urmele si petele. Urmele mai dificile pot necesita curatare suplimentara, dar tot cu produse speciale pentru lemn.
4. Ulei, pete de grasime: Sterge suprafta cu un detergent special pentru uretan, fara apa.

Intretinerea
Cea mai buna cale de a intretine parchetul de lemn masiv este sa previi deteriorarea lui. Intretinerea parchetului este foarte simpla.

1. Matura si aspira regulat. Nu folosi un aspirator cu perie abraziva, poate zgaria parchetul.
2. Sterge imediat petele si urmele pe care le vezi. Repara si finiseaza parchetul daca este nevoie. Cu cat repari mai repede imperfectiunile parchetului, cu atat este mai putin probabil sa-l deterioreze mai mult.
3. Daca emailul de pe parchet nu are luciu, curata-l bine pentru a indeparta excesul de praf si ceara. Daca ramane fara luciu, chiar si dupa curatare este timpul sa il refinisezi. Parchetul pe care se circula intens trebuie refinisat mai des


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.