Bucatile vechi de branza, mancarea cu sos, fructele prea coapte sau legumele uitate intr-un colt... toate isi combina aromele si mirosul lor nu mai este deloc apetisant. Cea mai buna solutie este sa depozitezi alimentele in cutii sau pungi, mai ales pe cele care au mirosuri puternice, distincte precum branzeturile maturate sau preparatele cu usturoi. In al doilea rand, curata saptamanal interiorul frigiderului cu o solutie din apa rece, o lingurita de detergent lichid de vase si jumatate de lingurita de otet. Aceasta combinatie parfumeaza, dar si distruge bacteriile si mucegaiul, datorita otetului. Daca nu vrei sa folosesti detergent, ca sa nu intre cumva in contact cu alimentele, poti pune in apa cu care speli bicarbonat de sodiu si otet in cantitati mici.
Verifica alimentele si cutiile sau borcanele uitate in spatele rafturilor de multa vreme. Este posibil ca unul dintre ele sa fie deja expirat si sa emane mirosul neplacut. Curata cu grija fiecare raft, fiecare cutie si mai ales locurile prin care se poate dezvolta mucegaiul. Foloseste o periuta de dinti noua ca sa freci fantele inguste sau marginea cutiilor.
Asa pastrezi aerul curat in frigider
Verifica fructele, care se strica cel mai usor, incep sa putrezeasca si miros neplacut. Cel mai bine ar fi sa depozitezi fructele ambalate in hartie cerata sau in mici cutii de carton perforate.
Consuma cat mai repede branzeturile si produsele lactate, care contin bacterii si fermenteaza inclusiv la temperaturi scazute.
Nu pune niciodata cutia cu lapte sau sticlele de vin fara dopuri in frigider si nu depozita ceapa alaturi de celelalte legume.
Pastreaza mancarurile gatite in oale inchise cu capac. Pana si supa de legume poate capata un iz suparator, daca in apropiere sunt alimente expirate, iar mirosul de bors de la ciorba nu este deloc placut, daca se raspandeste in tot frigiderul.
sursa www.libertatea.ro