Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Jacques-Yves Cousteau
1.046 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marca postala si istoria ei
250 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Philippe Le Bel si ciudata afacere a templierilor
335 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nelly Miricioiu-2
1.419 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Garry Nolan: OZN-uri si extraterestri |
359 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jacques Offenbach
531 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lion Feuchtwanger partea a II-a
1.253 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Indragostitii blestemati (Franta 1952) Politist 97 min
261 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Acvariul lumii
593 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Creaturi subacvatice - Mostenirea lui Jacques Cousteau
256 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Jacques Offenbach

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 03.09.2015  Adauga la favorite 930 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Jacques Offenbach (nume la nastere: Jacob Eberst, n. 20 iunie 1819, Koln - d. 5 octombrie 1880, Paris) a fost un compozitor si violoncelist evreu originar din Germania, naturalizat francez. El este considerat intemeietorul operetei moderne ca gen de sine statator al teatrului muzical. A avut o influenta mare asupra compozitorilor de operete care i-au urmat, in special Johann Strauss, Jr. si Arthur Sullivan. Cele mai bune operete ale sale au fost puse in scena in secolul al XX-lea si continua sa faca parte din repertoriul operei din prezent, una dintre acestea fiind Povestirile lui Hoffmann.

Nascut la Koln, fiul unui cantor, Offenbach si-a demonstrat talentul in muzica inca de la varste fragede. La varsta de 14 ani a fost admis ca student al Conservatorului de la Paris, dar a renuntat la studii dupa doar un an, gasindu-le nesatisfacatoare. Din 1835 pana in 1855 si-a castigat existenta ca violoncelist, devenind cunoscut la nivel international si ca dirijor. Ambitia sa a fost sa compuna piese comice pentru teatrul muzical. Deoarece conducerea Opera-Comique din Paris nu era interesata de punerea in scena a lucrarilor sale, Offenbach pune in 1855 bazele unui mic teatru pe Champs-Elysees. Acolo a prezentat o parte din operetele sale, multe dintre ele devenind populare.

In 1858, Offenbach a terminat prima opera de mare amploare, Orfeu in infern, care a fost foarte bine primita si a ramas una din cele mai interpetate opere ale sale. Printre operetele din aceasta perioada se numara Frumoasa Elena (1864), Viata pariziana (1866), Marea Ducesa de Gerolstein (1867) si Pericolla (1868). Umorul riscant (deseori despre intrigi sexuale) si aluziile subtile aduse societatii burgheze, impreuna cu aplecarea lui Offenbach asupra melodiei, i-au facut operetele cunoscute la nivel international, cu versiuni traduse fiind interpretate la Viena, Londra si in alte mari orase ale Europei

Offenbach este asociat cu Al Doilea Imperiu Francez al lui Napoleon al III-lea; imparatul si curtea imperiala au fost satirizate subtil in multe dintre operetele sale. Napoleon al III-lea i-a acordat personal cetatenia franceza si Legiunea de onoare. Odata cu izbucnirea Razboiului franco-prusac in 1870, Offenbach a iesit din gratiile Parisului din cauza relatiilor imperiale si a originii germane. A ramas de succes in Viena si Londra si si-a restabilit cariera in Paris in anii '70, reinterpretand mai multe din operetele sale din prima perioada a carierei precum si o serie de noi operete, sustinand si un turneu in Statele Unite. In ultimii ani de viata s-a straduit sa finalizeze Povestirile lui Hoffmann, dar a murit inaintea premierei operei, care a intrat in varianta completa sau modificata in repertoriul de baza al altor muzicieni.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.