Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Sfaturi si solutii Windows Phone
1.529 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Corel draw tutorial - textul - lectia 2 [romana]
1.328 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Monitorul Samsung SE370
1.542 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce functii indeplinesc de fapt tastele F1 – F12
1.111 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Afla daca un iPhone/iPad este codat, blocat iCloud
3.145 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tutorial 23 - Impartirea Excel
878 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sapte lucruri pe care le poti face cu tabletele vechi
1.884 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa transformi o tableta intr-un laptop!
1.918 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 10 State care Cenzureaza Internetul
1.480 vizite - 0 comentarii
adaugat de babe
 
  Curatare Laptop
1.383 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Tehnologie-IT
 

 

Blocarea ecranului prin functia Lock Pattern

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 28.08.2015  Adauga la favorite 1.490 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Folosit de utilizatorii dispozitivelor cu Android ca inlocuitor pentru parola sau codul PIN, functia Lock Pattern nu pare sa fie mai sigura decat cele dintai, tiparul format prin unirea unor puncte pe suprafata ecranului fiind la fel de usor predictibil.

La fel cum din comoditate multi utilizatori aleg parole mult prea simple ca ˝123456˝ sau usor de memorat (ex. ˝password˝), setarea unui model pentru functia Lock Pattern tinde sa mearga in directii usor predictibile. Potrivit studiului facut de un absolvent al Norwegian University of Science and Technology, 77% dintre utilizatori aleg sa deseneze tiparul secret pornind de la unul din cele patru colturi ale modelului, iar dintre acestia pana la 44% prefera coltul stanga-sus.


Blocarea ecranului prin functia Lock Pattern, la fel de nesigura ca folosirea parolelor simpleBlocarea ecranului prin functia Lock Pattern, la fel de nesigura ca folosirea parolelor simple

Potrivit analizei prezentata la conferinta PasswordsCon organizata in orasul Las Vegas, tendintele observate la folosirea functiei Lock Pattern se pastreaza si la alegerea codurilor pin, sau a parolelor alfanumerice, utilizatorii avand tendinta sa inceapa cu unul din colturile tastaturii, preferand insa coltul stanga-sus.

In afara punctului de pornire, o alta tendinta clar evidentiata este cea de limitare a tiparului secret la 4 noduri, desenele cu 8 noduri fiind cel mai putin populare. Aproximativ 10% dintre utilizatori obisnuiesc sa seteze functia Lock Pattern cu un desen ce formeaza o litera a alfabetului, cel mai adesea reprezentand initiala numelui pentru unul dintre membrii familiei sau persoana iubita.

Fara a exclude complet functia Lock Pattern ca metoda pentru securizarea telefonului mobil, studiul arata ca suprapunerea liniilor trasate prin formarea de X-uri, evitarea folosirii colturilor ca puncte de pornire si folosirea unui numar cat mai mare de noduri pot reduce considerabil sansele ca modelul setat sa fie ghicit mai tarziu. De luat in considerare este si debifarea optiunii "make pattern visible", respectiv curatarea periodica a urmelor de amprente de pe suprafata ecranului, ambele putand lasa indicii pretioase despre desenul folosit.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.