Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum faci internetul mai rapid
1.551 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  TOP 8 VR Headsets - Realitate virtuala - 2016 HD
1.151 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  Top 5 : Cele mai bune jocuri pentru mobil (Android/iOS)
1.224 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi utile pentru un Android mai rapid
1.962 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Camera test: iPhone 6S vs. Galaxy S6 vs. LG G4
1.773 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  10 sfaturi de protectie online
3.738 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Data si ora la care PC-ul sa intre in Sleep programare
901 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 5 Electric Scooters
1.547 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  Calculatorul merge greu dezinstaleaza programe inutile
1.361 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  32 de combinatii secrete pe tastatura ta
210 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Tehnologie-IT
 

 

Top 10 State care Cenzureaza Internetul

 
 
 
 
 
Adaugat de babe 24.05.2015  Adauga la favorite 1.505 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ai putea sa traiesti fara Internet? Vezi ce tari cenzureaza accesul online si ce metode folosesc!

In unele cazuri, dictatura sau regimurile totalitariste restrictioneaza accesul la Internet si impun chiar pedepse cu inchisoarea pentru cei care indraznesc sa navigheze pe net sau care isi fac bloguri.


Iata mai jos un top 10 al tarilor in care este mai mult decat riscant sa folosesti Internetul:

1. Coreea de Nord




Doar aproximativ 4% dintre cetatenii Coreei de Nord au acces la Internet, care este drastic cernzurat de catre guvern. Retelele sunt atent monitorizate, toate site-urile se afla sub control guvernamental, ca de altfel toate mijloacele de comunicare in masa. Este de la sine inteles ca nici blog nu ai voie sa-ti faci, decat in anumite conditii si dupa ce continutul pe care vrei sa-l publici a fost atent citit de reprezentantii guvernului.



2. Burma



In aceasta tara, atat ziarerle, cat si mijloacele audio-vizuale sunt cenzurate. Accesul la Internet este minim in randul populatiei civile, iar acolo unde exista, toate miscarile sunt monitorizate de guvern, care filtreaza mailurile si blocheaza accesul la site-uri pentru drepturile omului sau ale opozitiei.



3. Cuba





In Cuba se gasesc cei mai putini utilizatori de Internet din America Latina. Cine vrea sa foloseasca Internetul trebuie sa mearga doar la “Punctele de acces" deschise de guvern, iar activitatea acestora este atent monitorizata prin blocarea IP-urilor sau prin utilizarea diferitelor filtre. Doar bloggerii pro-guvernamentali si angajatii guvernului pot incarca informatii pe Internet.



4. Arabia Saudita



Aproape 400.000 de site-uri au fost blocate, inclusiv cele cu informatii politice, sociale sau religioase. Potrivit unui studiu, Arabia Saudita are unul dintre cele mai drastice sisteme de cenzura, tintind, in principal, site-urile cu informatii pornografice, despre droguri, jocuri de noroc sau alte religii decat cea musulmana.



5. Iran



Bloggerii care indraznesc sa critice guvernul sau personalitatile politice si religioase din aceasta tara sunt inchisi sau amenintati. Cei care au un blog sau o pagina pesonala pe Internet trebuie sa se inregistreze la Ministerul Artei si Culturii. Guvernul monitorizeaza si filtreaza site-urile care critica guvernul, pe cele cu continut politic sau pe cele care militeaza pentru drepturile femeilor.



6. China



Este una dintre tarile cu cel mai rigid program de cenzura din lume. Autoritatile monitorizeaza toate mailurile, blocheaza site-uri si sterg continutul care nu le este pe plac. Site-urile cel mai des blocate sau filtrate sunt cele care sustin independenta Tibetului si a Taiwanului, cele care evoca protestele din Piata Tiananmen din 1989, sau cele care evoca brutalitatea politiei. Guvernul de la Beijing blocheaza, de asemenea, accesul pe site-uri internationale de stiri sau pe cele de propaganda religioasa.



7. Siria



Orice blogger care isi exprima pozitia anti-guvernamentala care “ar putea pune in pericol unitatea nationala" este arestat. Site-urile care critica guvernul sunt blocate, iar detinatorii de Internet Caffe-uri sunt obligati sa-i legitimize pe clienti si sa noteze timpul petrecut online, dupa care raporteaza autoritatilor.



8. Tunisia



Furnizorii de Internet sunt obligati sa raporteze autoritatilor IP-urile si datele personale ale tuturor bloggerilor, pentru a-i putea monitoriza. Traficul este atent monitorizat, iar informatiile si mailurile sunt filtrate la nivel national.



9. Vietnam



Autoritatile din Vietnam au cerut companiilor Yahoo!, Google si Microsoft sa le dea informatii despre bloggerii care folosesc platformele lor. Guvernul a creat o agentie care se ocupa exclusiv cu monitorizarea continutului postat pe Internet, cu blocarea site-urilor care critica regimul sau care contin informatii despre drepturile omului.



10. Turkmenistan



Pentru maajoritatea locuitorilor din aceasta tara, intenetul este un lux, din cauza costurilor foarte mari. Aceasta este politica guvernului de a descuraja populatia sa foloseasca Internetul. Singurul furnizor de Internet din Turkmenistan este guvernul, care blocheaza accesul la o multime de site-uri si monitorizeaza cu atentie conturile de Gmail, Yahoo! sau Hotmail. Toate site-urile cu informatii despre drepturile omului sunt blocate, precum si cele ale agentiilor de presa internationale.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.