Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Insula Gozo, Malta
785 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Comino si Laguna Albastra Malta
657 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Changuu (Insula Inchisorii) Tanzania
503 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Iraklia-Grecia
616 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Rutland
645 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Reunion
757 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5.Insula Nisyros,Grecia
2.308 vizite - 0 comentarii
adaugat de tita
 
  Insula Saaremaa, Estonia
1.397 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  INSULA RAB
1.460 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Fogo -Capul Verde
118 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Insula Gozo

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 07.07.2015  Adauga la favorite 712 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Gozo are o suprafata 67 km², aproximativ la fel ca insula Hong Kong. Pe insula locuiesc 30.000 de oameni, din care in jur de 6.000 in capitala sa Victoria (pana in anul 1887 a purtat numele arab Rabat).

Structurile megalitice de la Ggantija sunt marturie a faptului ca Gozo este locuita inca din mileniul 5 i.C. Primii colonistii neolitici au venit probabil din apropiata Sicilie. Templul megalitic Ggantija din localitatea Xagħra (pronuntat Sagria) de pe insula Gozo a fost inscris in anul 1980 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

In iulie 1551 otomanii au cucerit Gozo si au impus un regim de sclavie tuturor celor 5.000 de locuitori, transportandu-i la Tarhuna in Libia.

Istoria insulei Gozo este legata in mare parte cu istoria Maltei, fiindca Gozo este guvernata de Malta, de cand a fost descoperita, cu exceptia unei scurte perioade de autonomie intre 28 octombrie 1798 si 5 septembrie 180

Insula Gozo este situata la aproximativ 6 km nord-vest de cel mai apropiat punct din Malta, are o forma ovala, si are 14 km in lungime si 7,25 km in latime.




Exista locuri in lume unde miracolele sunt posibile si divinitatea pare ca iti asculta fiecare cuvant. Un astfel de loc este in Malta. Pe insula Gozo se afla o biserica pe care Vaticanul a recunoscut-o ca fiind facatoare de minuni.

Oameni bolnavi sau care nu puteau avea copii s-au rugat acolo si au fost vindecati sau si-au putut intregi familia. Stiu ca va ganditi acum la faptul ca ati mai auzit astfel de povesti care s-au dovedit a fi escrocherii. De data asta insa dovada a faptelor din Biserica Ta Pinu stau miile de marturii ale oamenilor care au avut parte de miracole dupa ce s-au rugat la icoana Fecioarei Maria.

Insula Gozo face parte din arhipelagul maltez. Despre ea se spune ca a fost casa lui Calypso si locul unde zeita l-a tinut pe Odiseu prizonier timp de sapte ani. Daca aceasta ramane doar o poveste frumoasa in paginile mitologiei locale, ceea ce poate sa fie confirmat este istoria bisericii Ta Pinu, locul unde miracolele prind viata.

Povestea este asa. Era o capela mica, de fapt era o capela de lemn la fel ca multe altele care sunt raspandite pe insula. Aceasta capela urma sa fie distrusa. Omul care urma sa o distruga, imediat ce a dat prima lovitura si-a rupt mana de aici.

Asa ca autoritatile au decis sa o pastreze. La scurt timp o tanara care se ruga zilnic in capela Ta Pinu a auzit o voce ce o striga exact in ziua in care aceasta decisese sa sara peste rugaciune.

A auzit o voce din acea icoana spunandu-i: "Vino, vino pentru ca vei fi bolnava si pentru mult timp nu vei mai putea sa vii sa te rogi!". Initial nu s-a intrebat ce e, dar a auzit-o si a doua oara si a treia oara si apoi si-a dat seama ca venea dinspre acea icoana cu Maica Sfanta.

Era vocea Fecioarei Maria, care pe langa indemnul la rugaciune i-a mai spus femeii ca acolo trebuie sa ridice o biserica mare, una pe care Vaticanul a recunoscut-o ca fiind facatoare de minuni.

Nu sunt doar povesti. In Biserica Ta Pinu exista trei camere pe peretii carora preotii au inramat mesajele de multumire ale celor care au fost vindecati. Din toate colturile lumii oamenii au trimis scrisori, poze, proteze de picioare sau coloana, bucati din podoaba capilara, haine de bebelus, casti de motocicleta. Sunt marturii ale unor oameni care spun ca au fost vindecati de cancer sau alte boli grave, s-au recuperat miraculos dupa accidente auto sau au avut parte de o sarcina atunci cand medicina nu le mai dadea nicio sansa.

Aceasta este statuia femeii care a auzit pentru prima oara vocea Fecioarei Maria. In semn de multumire ea a fost asezata in fata bisericii cu privirea catre intrare.

Aproape de biserica Ta Pinu se afla o altfel de minune, de data aceasta una a naturii. Este un pod natural sapat in stanca de mare si de vant. Anul trecut o bucata de piatra grea de 6 tone s-a prabusit in mare si nici restul nu mai are mult.

Foarte multe filme au fost facute aici. Problema este ca maine sau in viitorul recent poate sa cada. Atunci foarte multi turisti fac poze inainte ca asta sa se intample. Noi invitam toti turistii care vin in Malta neaparat sa o viziteze inainte sa se prabuseasca.

De fapt nu trebuie sa privesti foarte atent ca sa observi ca arcada Ferestrei Albastre este crapata.

Daca ai vazut si Fereastra Albastra, nu pleca din Gozo pana nu gusti din produsele locale. Lichior din fructe, ineluse cu miere, halvita colorata, miere din flori de portocal si alte delicii care incanta papilelor gustative.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.