Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Izolati in Romania: Locuitorii catunelor din judetul Vra
819 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fermanagh -Irlanda de Nord
1.061 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Suflete la frontiera
282 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O lingura de pastorit - Film etnografic - COSBUC, 2018
399 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Judetul Teleorman - Film documentar (1994)
418 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Natura Brasovului - Ariile protejate din judetul Brasov
421 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Catunele Aspra si Valea Morii din Maramures
673 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Piramida cu cristale
1.161 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cetati dobrogene in negura istoriei – Mircea Taiss
513 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castrul Roman Barbosi Tirighina
947 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Judetul Galati

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 17.06.2015  Adauga la favorite 1.023 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
circuitul folosintei umane din timpuri preistorice.


Cele mai vechi vestigii umane in tinutul Covurluiului apartin paleoliticului final si epipaleoliticului. Culturile paleolitice sunt localizate la Beresti si la Cavadinesti. Paleoliticul superior a fost pus in evidenta in nordul judetului, pe mosiile asezarilor Plesa, Puricani, Craiesti, Balabanesti, Sipote, Radesti, Baneasa, Suceveni.


In succesiunea strategica arheologica au fost localizate si asezari din neoliticul vechi, apartinand culturii Cris, ce apar sub forma de asezari neintarite. Urmele acestei culturi au fost descoperite la Negrilesti si la nord de Tecuci, pe valea Barladului, la Munteni. La Beresti au fost puse in evidenta urme ale culturilor Precucuteniene si Cucuteniene. Cultura Precucuteniana este reprezentata prin ceramica pictata bicroma si tricoma la Stoicani, Mastacani, Smulti, Draganesti, Baneasa, Suceveni. Cetatuia de la Stoicani arata, prin resturile culturii materiale, ocupatiile vanatoresti, de cresterea animalelor si de cultura a plantelor, practicate de locuitorii acestui teritoriu, ca si unele mestesuguri casnice, ca de exemplu olaritul, torsul, tesutul.

Continuitatea populatiei este dovedita de culturile materiale apartinand perioadei de tranzitie spre epoca bronzului, reprezentate prin asezari de tip "Salas" la Stoicani.

Epoca fierului a lasat numeroase urme materiale descoperite si cercetate in peste 15 localitati actuale, aratand patrunderea unor influente ale civilizatiei grecesti dinspre Dobrogea. Astfel, ceramica si monede grecesti au fost descoperite la Galati, Barbosi si Frumusita, iar la Galati se pare ca a existat chiar o asezare greceasca. Vestigiile arheologice permit reconstituirea unui ax al patrunderii civilizatiei si culturii materiale grecesti pe directia Histria - gura Siretului - Barbosi - Poiana (Tecuci) - Trotus - Oituz, ceea ce demonstreaza intensitatea activitatii materiale si spirituale a autohtonilor.

Cultura geto-dacica este reprezentata prin asezari localizate pe vetrele actuale de la Galati si Frumusita si prin asezarea Piroboridava (Poiana, comuna Nicoresti).


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.