1. Tipul de pesti
Aceasta este o analiza prealabila, deoarece va determina tipul de acvariu de care ai nevoie: daca este un acvariu de apa dulce, apa sarata sau un acvariu de apa calda. Pestii tropicali, de exemplu, necesita apa calda, care va avea nevoie de o sursa de incalzire. Fiecare tip de acvariu infiintat are nevoi distincte si cheltuieli diferite pe care le vei suporta atunci cand achizitionezi materialele.
2. Rezervorul
Daca esti incepator, poti incepe cu dimensiuni mai mici de acvariu si un rezervor de zece litri. Acesta este un alt factor determinat de tipul de pesti pe care ii vei pune in acvariu. O varietate de tipuri de peste poate fi aleasa daca ai rezervoare mai mari.
3. Incalzirea
Este necesara pentru pestii tropicali, deoarece va trebui sa mentina temperatura calda a apei. Acesta este tipul de habitat in care pot supravietui.
4. Filtru
Din moment ce nu se pot preveni unele resturi din interiorul acvariului, este necesar sa se introduca filtre pentru a-l pastra curat tot timpul. Curatenia este cruciala, deoarece acest lucru va face ca pestii sa ramana sanatosi in interiorul sau.
5. Pietris si roci
Toate aceste componente vor adauga un efect subacvatic . Asigura-te ca sunt curatate in mod corespunzator inainte de a plasa restul de materiale in apa.
6. Pompa
Pompa este una dintre cerintele de baza pentru un acvariu, deoarece durata de viata a pestilor in interiorul sau va depinde de pompa. Acesta e ajutorul lor pentru a putea respira.
7. Kit de testare a apei
Utilizand un kit de testare a apei te va ajuta sa masori nivelul pH-ului din interiorul acvariului.
8. Iluminatul
In scopul de a elimina tristetea din interiorul acvariului, trebuie sa faci lumina.Tosusi, efectele de iluminare prea stridente nu sunt benefice.
Dupa termini de aranjat acvariul, atunci esti gata sa adaugi proprii pesti