Sistemul de operare Android si-a castigat pe parcursul anilor o reputatie mai putin placuta pentru faptul ca ruleaza destul de greu prin meniuri si aplicatii.
Intalnita ocazional chiar si in cazul smartphone-urilor de top, aceasta problema apare frecvent pe cele mai multe telefoane ieftine cu Android si este resimtita de numeroasi utilizatori.
Cauzele pentru acest comportament al Androidului sunt multiple si tin in buna masura de modul in care este construit sistemul de operare, insa pot fi remediate cel putin partial de catre utilizatori.
Din pacate, actiunile pe care le pot efectua utilizatorii pentru imbunatatirea vitezei afecteaza in mod vizibil experienta de utilizare si sunt deja cunoscute de mai multi ani.
Printre acestea se numara, de exemplu, pastrarea unui numar cat mai redus de Home screen-uri, eliminarea widgeturilor si a celebrelor wallpapere live sau dezinstalarea unor aplicatii pe care le folosesti foarte rar sau pe care nu le utilizezi deloc.
Toate aceste sfaturi sunt utile si, in cele mai multe cazuri, aduc si o imbunatatire a autonomiei, un alt aspect deficitar al smartphone-urilor, insa limiteaza personalizarea telefonului.
Noi iti propunem doua solutii alternative care, pe langa faptul ca nu afecteaza modul in care folosesti smartphone-ul, nu necesita nici macar o atentie sporita din partea