Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Yoko Ono - "Song" Tipat live la un Salon de Arta / 2010
963 vizite - 0 comentarii
adaugat de antonia
 
  Paul Simon and John Lennon- prezinta premiile GRAMMY
1.381 vizite - 0 comentarii
adaugat de bunele
 
  Asasinarea lui John Lennon / Documentar BBC 42 min
1.177 vizite - 0 comentarii
adaugat de goana
 
  John Lennon-How do you Sleep / 1971 live
1.367 vizite - 0 comentarii
adaugat de micle
 
  Statele Unite.vs.John Lennon
1.393 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Interviu cu Iggy Pop - I'm Bored' / 1979
1.842 vizite - 1 comentarii
adaugat de orlando
 
  Interviu cu Jean Constantin si Puiu Calinescu
1.597 vizite - 0 comentarii
adaugat de Steaua
 
  Leonard Cohen - Interviu BBC 1998
1.615 vizite - 0 comentarii
adaugat de antonia
 
  Shane Macgowan - Anti - Interviu 2010
1.794 vizite - 0 comentarii
adaugat de tony
 
  Interviu cu The Real McKenzies / "Imperiul PUNK" / 2009
1.310 vizite - 0 comentarii
adaugat de antonia
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

John Lennon si Yoko Ono - Interviu 1970

 
 
 
 
 
Adaugat de coana 25.02.2015  Adauga la favorite 1.115 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
John Lennon si Yoko Ono - Interviu 1970

Cind Beatles s-a destramat, lumea a invinuit-0 pe Yoko Ono. A fost considerata de fani vinovata pentru disparitia grupului magic al anilor 60. Yoko Ono a fost probabil – printre cei cei care au trait in anturajul Beatles-ilor – personajul negativ al povestii.

Cei doi s-au cunoscut in 1965-6, exista mai multe versiuni. Yoko Ono ( n 1933 in Japonia) era artist plastic si expunea intr-o expozitie la Londra. Lennon (n 1940) a vizitat-o.

El era deja o celebritate a muzicii rock, figura supercunoscuta. Beatlemania in acei ani era la zenit. Yoko Ono inca nu isi facuse un nume. Ea este cea care l-a cautat, a insistat sa se intilneasca. In 1968, Cyndia, sotia lui Lennon, intorcindu-se din vacanta o gaseste pe Yoko Ono instalata in casa. Urmeaza divortul, pronuntat un an mai tirziu. Lennon si Ono, s-au casatorit pe 20 martie 1969.

In aceasta perioada, coincidenta sau nu, apar si tensiunile dintre cei patru Beatles. Yoko Ono este nedespartita de Lennon, apare la repetitii, la inregistrari, ceea ce ii irita pe Ringo, George, Paul. Lennon chiar pretinde ca ea sa fie trecuta cu numele in viitorul album si sa primeasca procente egale din incasari. In plus Lennon si Yoko Ono inregistreaza separat piese muzicale, albume, ceea ce nu era o dovada de loialitate fata de Beatles si ii anunta care sunt intentiile lui – de a urma o cariera in afara grupului. Lucrurile degenereaza, atmosfera se inrautateste rapid si in 1970 cei patru anunta ca se despart.

Lennon cu Yoko Ono alaturi a lansat piese si albume de mare succes. Amintesc citeva hituri „Mother", „Give peace a chance""Power to the people", „Imagine". Lennon pare complet fascinat, absorbit de Yoko Ono. Viata lor in doi il separa de lume. Lennon nu mai este interesat de concerte, de prieteni, de inregistrari. Drogurile, alcoolul,deprimarea isi fac loc. Ca si noptile pierdute, viata boema.

Certurile nu lipsesc, nici despartirile, nici tradarile. Fiecare gasind vremelnic alaturi de alte perlennon 1soane consolarea. Totusi se impaca, convinsi ca nu pot trai unul fara altul.

In 1975 dupa mai multe esecuri si scandaluri, Lennon se desparte de Yoko Ono, si se retrage de pe scena muzicala. A parasit NY insotit de alta femeie, tot asiatica, care ii amintea de Yoko, si s-a instalat la Los Angeles. Despartirea nu a deschis o perioada fertila in creatia lui. Resursele sale muzicale sunt in vizibila descrestere. Pe acest plan intre 1975-80 nimic deosebit de semnalat.

Personalitatea lui a continuat sa suscite insa un mare interes. Edgar Hoover directorul FBI l-a considerat extrem de periculos pentru SUA, capabil sa mobilizeze lumea si opinia publica, un anarhist si un rebel, gata sa se alature sau sa ia initiative pentru diverse cauze.

Popularitatea lui era de fapt marele pericol. john lennon yoko onoL-ar fi vrut revenit la Londra/Liverpool, orasul lui natal. A fost supravegheat inca din 1969, i s-au ascultat convorbirile telefonice, a fost filat continuu, i s-a deschis un dosar.

FBI s-a opus acordarii cetateniei americane pe care a cerut-o.

In 1980, Lenon a revenit pe plan muzcial inregistrind albumul „Double Fantasy", dupa o noua impacare cu Yoko Ono. La 8 decembrie, 1980, trei saptamini mai tirziu, cei doi se intorceau acasa de la studioul de inregistrari, Mark David Chapman s-a aproapiat si l-a impuscat pe Lennon in spate. Fara motiv, absurd. Moartea a fost constatata de medici la ora 11,07. A fost incinerat la cimitirul Ferncliff din New York. Lumea s-a strins, zeci de mii de persoane indurerate, a avut loc un meeting de doliu alaturi de locul asasinatului, in Central Park. Aici s-au cintat cintecele lui. Yoko Ono a risipit apoi in parc cenusa.

Mark Chapman a fost judecat pentru crima si pedepsit la 20 de ani de inchisoare. In anul 2000 trebuia sa fie eliberat. Nu a fost eliberat, i s-a intentat un nou proces si este tot in inchisoare si azi. Yoko Ono traieste, s-a dedicat memoriei celui care a fost John Lennon…

SURSA:Stelian Tanase


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.