Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Mirodeniile – la ce preparate sa le folositi
1.176 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ceai de maces
1.321 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum facem APA DE TRANDAFIRI
27 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  : Decor cu stele
285 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Revent
916 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Melasma - cum sa tratezi petele pigmentare acasa
867 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hreanul - Calitati curative
1.037 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tarhonul
970 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nu mai arunca coaja de ou
590 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Anasonul - Afectiuni pentru care se recomanda
898 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Coriandrul, un tonic pentru trup si suflet

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 23.02.2015  Adauga la favorite 765 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Planta descoperita cu mai bine de 2000 de ani in urma, coriandrul nu trebuie sa lipseasca din farmacia verde a oricarei gospodarii.
Datorita popularitatii de care se bucura in India si in multe tari asiatice, planta a fost adoptata si de tarile europene.
Actiunea sa complexa asupra sanatatii organismului se datoreaza continutului bogat in: aminoacizi (sapte tipuri), in uleiuri esentiale (11 feluri), in vitamine (mai ales A si C), dar si in minerale, precum fosforul.
• Previne uzura ochilor.
Aceste substante continute de planta sunt capabile sa previna uzura ochilor si scaderea acuitatii vizuale. In acelasi timp, pentru ca aceasta planta-medicament este un puternic dezinfectant, cu efecte antimicrobiene dovedite, protejeaza ochii de boli contagioase, precum conjunctivita.
• Are proprierati antiinflamatorii.
Ca iarba aromatica, coriandrul ascunde numeroase surprize placute.
Proprietatile sale antiinflamatorii il recomanda in tratarea afectiunilor reumatice, a bolilor de rinichi si a anemiilor.
• Normalizeaza valorile colesterolului.
Ca si alte ierburi aromatice, coriandrul ascunde numeroase surprize.
• Calmeaza crampele abdominale.
Previne balonarile sau diareea, favorizand secretia biliara.
Acizii continuti, printre care cel linoleic, cel oleic, ascorbic sau stearic, ajuta suferindul sa aiba o tensiune arteriala mai mica si sa normalizeze valorile ridicate ale colesterolului rau.
Cateva boabe mestecate in gura improspateaza respiratia si au un rol antimicrobian, precizeaza Eugen Giurgiu, doctor in biochimie cu competente in fitoterapie si nutritie.
• Eficient in lupta cu agentii patogeni.
Studiile efectuate recent dovedesc cat de eficiente sunt solutiile concentrate, care contin coriandru, in batalia cu agentii patogeni cum ar fi:
escheria coli (vinovata de aparitia infectiilor urinare si digestive), salmonela si stafilococul auriu. Cercetatoii de la Universitatea Beira din Portugalia au constatat ca multi dintre agentii patogeni au fost distrusi de solutiile care contin cantitati modeste de ulei de coriandru (numai 1,6 % sau
si mai putin).
• Combate astenia si epuizarea nervoasa.
Coriandrul este tonic si stimulent. Ceaiul preparat din fructele acestei plante aromatice este eficient si in cazuri de epuizare nervoasa, de migrene si de astenie. Mai mult, condimentul este apreciat ca un stimulent al circulatiei periferice si ca un renumit afrodiziac. In acest caz, din vremuri indepartate, coriandrul a fost numit „iarba fericirii in cuplu". Nu in ultimul rand, coriandrul este o sursa de bioflavonoide, utile in tratamentul hemoroizilor si varicelor.
• Scade riscul aparitiei cancerului.
Mai multe studii efectuate pe animale au scos in evidenta faptul ca administrarea unei cantitati de seminte de coriandru macinate, in acea zi, au redus valorile parametrilor tumorali. Coriandrolul din compozitia acestui condiment a demonstrat ca este un adjuvant eficient in cancerul ficatului.
Mod de administrare
Infuzia se prepara dintr-o lingurita de fructe de coriandru la o cana de apa si se recomanda sa beti trei cani de ceai pe zi, inaintea meselor principale, in cazul lipsei poftei de mancare. Pentru favorizarea digestiei, ceaiul se bea dupa mesele principale.
Siropul de coriandru: Se prepara din planta intreaga (20 fire cu frunze si tije) care se fierb, timp de 5 minute, in doi litri de apa. Apoi, infuzia se strecoara si in aceasta se adauga un kg de zahar. Cand deasupra siropului apar balonase, se pune ultimul ingredient - zeama unei lamai. Dupa aceea, siropul trebuie sa mai clocoteasca cinci minute. Siropul se toarna caldut in vase de sticla si se consuma cate o lingura, dupa mesele principale.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.