Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Garantia ca mierea este veritabila
954 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beneficiile cireselor amare.
125 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Caciula crosetata - model 4
2.805 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lalelele din vaza
133 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa pictezi initial oua de Paste 2023 cu orez in coaj
103 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum alegeti pepenii galbeni
1.680 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Compresele cu varza
1.093 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tataneasa
896 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tarhonul
876 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cel mai bun ulei de gatit,cum il alegem?
843 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Floarea de salcam si puterile ei terapeutice

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 12.02.2015  Adauga la favorite 804 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Floarea de salcam este de un real ajutor in arsurile gastrice

Putini stiu ca ar putea sa renunte la medicamentele foarte scumpe pe care le vad in reclame si le cumpara din farmacii pentru a calma durerile de stomac, arsurile gastrice si chiar ulcerul gastric si duodenal. Afectiunile digestive sunt din ce in ce mai frecvente atat in randul tinerilor, cat si in randul adultilor datorita unui stil de viata nesanatos, a unei diete neechilibrate si a stresului pe care trebuie sa il gestionam zi de zi. Floarea de salcam are proprietati miraculoase si calmeaza in cateva minute durerile gastrice. Se poate face si tratament de lunga durata, precum si tratament scurt. In tratamentul de lunga durata, trebuie consumata cate o lingurita cu pulbere de flori de salcam inainte de fiecare masa, pentru gastrite si ulcer. Puteti tine cura de o luna, cu posibilitatea de a repeta dupa inca o luna de pauza. De asemenea, puteti prepara o infuzie de flori de salcam, turnand circa 200 de mililitri de apa fierbinte, clocotita peste o lingurita de flori de salcam uscate. Acoperiti ceasca timp de 5-10 minute, strecurati si beti lichidul obtinut.

Remediu impotriva constipatiei – pasta din floare de salcam

Suferiti de constipatie? Floarea de salcam va este din nou, un aliat de nadejde. Preparati o pasta din floare de salcam in urmatorul mod - luati zece linguri de floare de salcam uscate si macinati-le bine. Amestecati cu aproximativ cinci lingurite de miere pana obtineti o pasta pe care o puteti consuma zilnic, timp de 2 luni, o lingura in fiecare dimineata inainte de micul-dejun.

Combateti stresul cu floarea de salcam

Floarea de salcam are efect relaxant, calmant, datorita substantelor pe care le contine. Astfel, daca aveti un job stresant sau diverse probleme familiale, va puteti simti stresat zi de zi si acest lucru isi poate pune amprenta asupra sanatatii dumneavoastra. O cura de ceai de floare de salcam este un remediu excelent impotriva stresului, fara a fi nevoiti sa luati antidepresive sau calmante. Altfel, beti timp de o luna cate una sau doua cani de infuzie de floare de salcam zilnic si migrenele cauzate de stres vor disparea garantat.

Floarea de salcam – antitusiv natural

Floarea de salcam contine ulei volatil, precum si acacina si robinina, doi compusi foarte importanti cu proprietati antitusive excelente. Infuzia de flori de salcam, consumata la o temperatura nu prea ridicata poate calma crizele de tuse convulsiva. Daca aveti posibilitatea, puteti indulci infuzia cu miere din floare de salcam.

Tratati insomnia cu floarea de salcam

Floarea de salcam continua sa ne uimeasca cu proprietatile ei curative, iar urmatorul inamic al nostru de zi cu zi pe lista pe care floarea de salcam il combate, este insomnia. Fie ca faceti o cura cu infuzie de floare de salcam timp de o luna sau consumati floarea de salcam proaspata, amestecata cu doua-trei lingurite de miere, sau o adaugati in salatele de fructe, acestea au efect de combatere a insomniei. Cum sa consumati florile de salcam proaspete si pe timpul rece? Simplu. Adunati flori de salcam si inveliti-le in pungi de hartie, iar apoi in pungi de plastic si bagati-le la congelator. Se vor pastra proaspete foarte mult timp iar dumneavoastra le veti putea folosi cu incredere.

Floarea de salcam - un antidepresiv natural

Floare de salcalm alb Fie ca sunteti stresat sau ca aveti probleme de natura familiala sau profesionala, depresia este o boala deosebit de periculoasa, care trebuie tratata prin orice mijloace. Puteti alege sa mergeti la un psiholog, sa va prescrie medicul dumneavoastra de familie antidepresive sau sa apelati la ceaiul de floare de salcam, un remediu natural, la indemana oricui, care poate face minuni pentru viata dumneavoastra. Tulburarile de memorie intra in lista afectiunilor pe care le trateaza floarea de salcam.

ATENTIE la utilizarea florii de salcam!

Inainte de a incepe o cura cu floare de salcam, trebuie sa respectati intocmai indicatiile unui fitoterapeut care va poate prescrie cantitatea necesara de flori pe care o puteti consuma pentru starea dumneavoastra de sanatate. De asemenea, femeile insarcinate sau care alapteaza, precum si persoanele alergice la floarea de salcam si copiii mici trebuie sa se fereasca sa consume floare de salcam deoarece le pot afecta starea de sanatate. Puteti, oricand, cere sfatul unui medic sau a unui fitoterapeut.

Floarea de salcam – un remediu multilateral la indemana oricui

Am prezentat beneficiile pe care aceasta minunata planta le poate aduce pentru sanatatea noastra. Are efecte calmante, si ne ajuta sa trecem peste greutatile de peste zi, sa dormim mai bine, sa ne detoxifiem corpul si sa ne alinam durerile de stomac sau tusea in mod natural. Ar trebui sa incercam sa ii aflam proprietatile curative inainte sa apelam la medicamente din farmacii. Substantele continute de floarea de salcam, precum uleiul volatil, substantele mucilaginoase, acaciina, sunt adevarate mine de aur pentru sanatatea noastra atat din punct de vedere fizic cat si psihic, deoarece floarea de salcam are si proprietatea de a combate crampele musculare de natura nervoasa de la nivelul stomacului. Acesta este aliatul nostru numarul unu din natura – floarea de salcam, pe cat de minunata si imbietoare, pe atat de curativa, terapeutica si cu proprietati nebanuite


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.