Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  TARA NOMADA
249 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tuvalu (cunoscuta in trecut ca Insule Ellice)
550 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Murcia-Spania
393 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Parcul National Durmitor
664 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gradina botanica-Copenhaga-Danemarka
597 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insulele Gili-Indonezia
74 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Faleza Victoria si Alfred
254 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dolphin Reef-Eilat. Israel.
101 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lacul Soarelui-Taiwan
280 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Campurile din Sa Pa
600 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Darussalam Brunei-Tara unde nu exista taxe

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 03.02.2015  Adauga la favorite 936 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
NIMIC NU E IMPOSIBIL | TARA unde nu exista taxe, iar locuitorii primesc, anual, 100.000 de dolari de la stat B
runei Darussalam Brunei este un mic stat situat in insula Borneo, Asia de Sud, care se intinde pe o suprafata de 5.765 kmp si are cam 400.000 de locuitori. Este ramasita unui puternic sultanat ce si-a recastigat independenta fata de Regatul Unit pe data de 1 ianuarie 1984.

In aceasta tara au fost descoperite terenuri petrolifere in anii ’20, dar abia in anii ‘70 investitorii straini au inceput sa creada in potentialul acestei natiuni. Populatia Brunei-ului s-a imbogatit, iar Familia Regala a devenit si mai bogata. Conducatorul statului este sultanul Hassanal Bolkiah. El a devenit cel de-al 29-lea sultan al Brunei-ului la numai 21 de ani si mostenitorul unei averi de peste 60 miliarde de dolari.Intre timp, averea sa a scazut la 20 de miliarde de dolari ca urmare a cheltuielilor nesabuite ale familiei sale si ale pierderilor la Bursa, de peste 15 miliarde de dolari, inregistrate de fratele sau.

Sultanului ii place sa cheltuiasca. Astfel, acesta are un garaj cu 7.000 de masini cu o valoare de 789 milioane de dolari. Potrivit datelor din Cartea Recordurilor, acesta detine 600 de modele Rolls-Royce, 134 Koenigsegg, singurul Mercedes CLK-GTR din lume cu volan pe dreapta, un Lamborghini Diablo Jota, Porsche 959, Bugatti EB110, Lamborghini Murcielago LP640, Maybach 62, doua Jaguar XJR-15 etc. Resedinta oficiala este palatul Istana Nurul Iman. Acesta este mult mai mare decat palatul Vaticanului si a costat 350 de milioane de dolari. Are 1.788 de camere si 257 de bai. De numele sultanului se leaga o lista la fel de lunga de titluri: Bolkiah este doctor in drept al Universitatii Oxford si al Colegiului King (ambele din Anglia), doctor in litere al Universitatii Aberdeen (Scotia), maresal al Fortelor Armate Britanice, amiral al Marinei Regale Britanice. In plus, el are numeroase titluri similare in tari din Asia.

In ciuda opulentei de care da dovada, sultanul este foarte darnic cu locuitorii sai. In Brunei, educatia si ingrijirile de sanatate sunt gratuite, nu exista taxe pe venit, iar 94% dintre locuitori stiu sa scrie si sa citeasca. Hassanal Bolkiah plateste fiecarui cetatean costul unui pelerinaj la Mecca. De asemenea, olimpicii si cei care doresc sa studieze in afara sunt ajutati financiar de sultan.Aceasta generozitate fara limite a sultanului are si un pret. In Brunei, poporul nu se bucura de libertatea de exprimare, nu se organizeaza alegeri, nu exista partide politice sau presa libera, iar sultanul a dat un decret prin care a modificat Constitutia in favoarea sa.



Fara viza pentru romani

Cetatenilor romani care viziteaza Brunei, li se acorda viza pentru 90 de zile, la intrare. Legile locale reflecta, in primul rand, caracterul islamic al tarii. Trebuie sa va imbracati modest si sa respectati traditiile si obiceiurile locale, indeosebi religioase, cu precadere in perioada Ramadanului sau daca intentionati sa vizitati lacasuri de cult. In 2015, luna Ramadanului va incepe la 18 iunie si se va sfarsi la 18 iulie. Majestatea Sa Sultanul si ceilalti membri ai familiei regale din Brunei sunt respectati, iar eventualele critici exprimate public la adresa lor ar putea crea o mare ofensa. La 22 octombrie 2013 un nou Cod Penal Sharia a fost redactat, urmand a fi implementat pe etape, incepind din mai 2014. Noul cod prevede pedepse corporale severe, precum si pedepasa capitala, pentru o serie de infractiuni, iar unele dintre aceste situatii se aplica si non-musulmanilor.

Adulterul (implicand un musulman) si apropierea de persoane de sex opus este considerata infractiune in legile din Brunei si poate atrage aplicarea unei amenzi, inchisoare sau ambele pedepse. Conform noului Cod Penal Shariah este infractiune consumarea hranei, bauturilor sau fumetul in public in perioada postului din Ramadan. Puteti fi amendat cu pana 4,000 de dolari bruneeni si/sau inchisoare pana la 1 an. Posesia de materiale pornografice este ilegala. Homosexualitatea este ilegala. Exista pedepse severe pentru traficul de droguri, inclusiv aplicarea pedepsei capitale. Alte infractiuni pot atrage biciuirea sau inchisoare pe termen lung. Fumatul este interzis in anumite locuri publice, inclusiv in magazine sau restaurante, statii de autobuz, cladiri guvernamentale. Puteti fi amendati, daca nu respectati cu strictete aceste interdictii. Politia Regala din Brunei are, de regula, ofiteri care vorbesc limba engleza,
sunt profesionisti si politicosi.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.