Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Dieta cu iaurt si scortisoara dureaza 10 zile.
1.650 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa faci o scena de animatie cu papusi
113 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CUM SA TE FURISEZI DE HALLOWEEN
246 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  7 Efecte UIMITOARE daca bei CAFEA
186 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sa facem pliculete parfumate
933 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vata si mierea ne ajuta sa scoatem punctele negre
866 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Implanturi mamare
1.164 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mirodeniile – la ce preparate sa le folositi
1.086 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum scapi de acnee sau cosuri,simplu
1.386 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Depozitarea corecta a medicamentelor acasa
774 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Scortisoara – beneficii si efecte adverse

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 07.01.2015  Adauga la favorite 1.829 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Scortisoara este un condiment ce provine din scoarta unor copaci din China, India si Asia de sud-est.

Este folosita in alimentatia oamenilor de foarte multe secole si pana de curand se cunosteau doar efectele benefice ale acesteia asupra organismului si nu si cele negative.

tipuri de scortisoaraExista mai multe tipuri de scortisoara, insa doar doua tipuri se comercializeaza in cantitate mare:
- Ceylon (scortisoara adevarata);
- Cassia (scortisoara chinezeasca, vietnameza, indoneziana).

Efecte benefice
Foarte multe informatii ce fac referire la efectele benefice ale scortisoarei nu se bazeaza pe date stiintifice ci doar pe presupuneri.

Exista insa si cateva informatii verificate prin intermediul studiilor, acest articol fiind bazat pe acestea.

Cele mai noi studii arata ca scortisoara are caracter antioxidant si ca pe viitor poate fi incercata folosirea acesteia ca medicament pentru scaderea glicemiei, trigliceridelor si colesterolului, in cazul persoanelor cu diabet de tip doi.

Intr-un studiu efectuat in 2003 s-a descoperit ca scortisoara administrata pentru mai mult de 20 de zile, in doze zilnice de 1/3/6 grame scade cantitatea totala de colesterol cu 12 – 26%, colesterolul LDL cu 7 – 27%, glicemia cu 18 – 29% si trigliceridele cu 23 – 30%.

Aceste rezultate sunt valabile doar pentru persoanele cu diabet de tip doi, iar inainte sa urmati un tratament pe baza de scortisoara trebuie sa consultati un medic specialist si sa nu renuntati la tratamentul conventional.

Momentan nu exista o recomandare din partea comunitatii medicale in ceea ce priveste folosirea scortisoarei in tratamentul diabetului de tip doi.

Date obtinute in vitro si pe animalele de laborator au aratat ca scortisoara are caracter antiinflamator, antioxidant, antitumoral, stimuleaza sistemul imunitar si are efecte benefice asupra sistemului cardiovascular.

Efecte negative
Scortisoara adevarata (Ceylon) nu are multe efecte negative asupra organismului, insa in anumite cazuri poate produce alergii si iritarea mucoaselor. Este considerata sigura si benefica organismului, insa nu trebuie consumata in cantitati foarte mari pentru perioade indelungate.

In ceea ce priveste scortisoara Cassia (C. cassia, C. loureiroi, C. burmannii) lucrurile sunt diferite si chiar daca are aceleasi efecte benefice ca scortisoara adevarata, aceasta are efecte negative mult mai puternice, in special asupra persoanelor ce sufera de afectiuni hepatice.

Toxicitatea scortisoarei Cassia este data de continutul ridicat de cumarina, substanta hepatotoxica, cancerigena, nefrotoxica si anticoagulanta. Aceasta poate interactiona cu medicamentele folosite pentru tratarea diabetului si poate creste riscul de leziuni hepatice atunci cand este consumata impreuna cu medicamente ce afecteaza ficatul (statine, antibiotice etc.).

Pentru ca poate reduce nivelul de glucoza din sange, glicemia trebuie monitorizata atent de persoanele cu diabet. Atentie sporita este necesara atunci cand se consuma scortisoara Cassia impreuna cu alte medicamente sau produse alimentare ce au acelasi efect (ginseng, usturoi, guma de guar, psyllium etc.).


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.