Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Mari actori - Juliette Binoche
1.646 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Lino Ventura
1.876 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lino Ventura - Actori si regizori celebri
1.290 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Brad Pitt
1.109 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Mikis Theodorakis
1.304 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Omar Sharif - Actorul cu 100.000 de fii
1.592 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Angela Gheorghiu
1.079 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Neil Diamond - Cantaret, compozitor, chitarrist
1.174 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Doua genii ale Italiei - Alberto Sordi &Federico Fellini
708 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Mary Pickford - supranumita Logodnica Americii
1.151 vizite - 0 comentarii
adaugat de jolie
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Juliette Greco

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 09.12.2014  Adauga la favorite 1.294 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Celebra actrita si cantareata franceza, Juliette Greco s-a nascut pe 7 Februarie 1927 intr-un oras din sudul Frantei, Montpellier. Atat tatal (corsican) cat si mama sa au facut parte din Grupul de Rezistenta , in departamentul Herault din sudul Frantei si ea a fost crescuta de bunici din partea mamei. Mai tarziu a devenit si ea activa in Rezistenta franceza, la fel ca parintii ei, a fost prinsa dar datorita varstei fragede nu a fost deportata si s-a mutat la Saint - Germain - des - pres dupa ce mama ei a parasit tara si a plecat in Indochina.

Dupa eliberarea Frantei, frecventeaza cafenele Saint Germain, devine adepta modei si intra intr-un cerc de intelectuali binecunoscut, cufundandu-se in politica si cultura filosofica Bohemiana.Scrie multe poezii, compune muzica, este impresionata de Miles Davis , cu care are o legatura puternica de iubire si Jean Cocteau si dupa doua aparitii nesemnificative, primeste primul rol intr-un film, Aglaonice din Orpheus (1950)
Muza existentialistilor francezi, Jean-Paul Sartre si Boris Vian,ea a fost casatorita de trei ori: cu actorul Philippe Lemaire (1953-1956 ) cu care are o fiica, Marie-Laurence Lemaire, nascuta in 1954, cunoscuta director de film si scenarista , (Laurence Lemaire-Bazi) cu actorul Michel Piccoli (1966-1977) si pianistul, Jouannest Gerard (din 1988...).

Este bunica actritei Julie-Amour Rossini.

Rolul din serialul de televiziune realizat in 1965, " Belphegor " cunoscut la noi ca Fantomas a facut sa ramana pentru intotdeauna in istoria cinematografiei.

In 2001 a suferit un atac de cord pe scena in Montpelier orasul sau natal, se reface, si in 2002 sustine campania prezidentiala.

Dupa 60 de ani, in 2009, neobosita Juliette Greco s-a intoars in mijlocul scenelor cu un nou album " Je me souviens de toit." ce cuprinde melodii scrise de nume ce reprezinta creme de la creme din scena muzicii franceze – Abd Al Malik, Olivia Ruiz, Maxime le Forestier, Brigitte Fontaine, Orly Chap, Christophe Miossec, Marie Nimier, Adrienne Pauly sau Valerie Vega. O stralucitoare lista cu nume ce imbina tineretea, experienta, traditia si prezentul. Greco a sustinut tinerii dintotdeauna. Jacques Brel, Guy Beart, Georges Brassens, Leo Ferre si Serge Gainsbourg au fost sustinuti cu mult inainte ca acestia sa devina faimosi. Je me souviens de tout este dovada ca inca isi mai deschide bratele catre tineri.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.