Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Joan Crawford Flashdance
1.115 vizite - 0 comentarii
adaugat de corul
 
  Joan Sutherland
937 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vedetele Hollywood-ului si automobilele lor / anii 1930
1.462 vizite - 0 comentarii
adaugat de jolie
 
  Barbra Streissand, actrita, regizoare si producatoare
837 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Joan Crawford
819 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Carmen Stanescu
1.379 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - John Goodman
1.412 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Actrita americana Lauren Bacall
1.253 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 30 Sex Simboluri Hollywoodiene din toate timpurile
1.742 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Clark Gable - Din viata unui mare actor
970 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Joan Manuel Serrat

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 03.11.2014  Adauga la favorite 1.086 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Joan Manuel Serrat i Teresa (n. 27 decembrie 1943, Barcelona), cunoscut ca Joan Manuel Serrat, este unul dintre cei mai populari cantautori catalani. Compune atat in catalana cat si in castiliana.

S-a nascut in cartierul Poble-Sec din Barcelona. A urmat studii de agronomie si de biologie, insa le-a abandonat pentru a se consacra muzicii.

In 1961 intra in grupul Els Setze Jutges si inregistreaza primul sau LP, care contine unul dintre cantecele sale cele mai cunoscute, Una guitarra, si trei cantece mai mult sau mai putin uitate intre timp.

Succesul sau a fost fulgerator, datorita farmecului sau personal, vocii tremurande dar limpezi, unor melodii usor de retinut si unor texte sentimentale si in acelasi timp demne. In fapt, Serrat a fost unul dintre primii cantareti catalani care a generat o miscare de fani.

In 1967, Serrat era deja un interpret consacrat, lucru demonstrat de primul sau recital solo la Palau de la Musica Catalana. In acelasi anu, a castigat mai multe premii, printre care si Marele Premiu al Discului Catalan.

Primul sau LP contine cinci cantece inregistrate anterior (Ara que tinc vint anys, Una guitarra, El drapaire, La mort de l’avi si Me’n vaig a peu), si cinci inedite: Balada per a un trobador, Els vells amants (cantec inspirat de piesa lui Jacques Brel Les vieux), Els titelles, Canco de bressol (care contine o strofa populara, cantata in spaniola, ceea ce a dezlantuit primele critici in mediile puriste din punct de vedere lingvistic) si, mai ales, melodia La tieta, care apare in paralel si pe un single, impreuna cu Canco de bressol. In acelasi an apare si Joan Manuel Serrat. Musica sola, un album cu versiuni instrumentale a zece cantece de Serrat.

Optiunea lui Joan Manuel Serrat de a canta si in limba spaniola a provocat o criza fara precedent in randurile reprezentantilor muzicii catalane si a dus la formarea a doua fronturi, unul care promova un monolingvism militant si unul care apara bilingvismul. A durat mult timp pana cand relatiile dintre cantareti s-au normalizat.

„Spaniolizarea“ lui Serrat ii va aduce si o „rasplata“ din partea regimului franchist: va fi desemnat sa reprezinte Spania la festivalul Eurovision cu o melodie destul de limitata, compusa de Duo Dinamico: La, la, la.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.