Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  20 din cele mai frumoase actrite de la Hollywood
1.931 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Reka Nagy
4.408 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Iluzionistul David Copperfield - Biografie
1.040 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marilyn Monroe si adevarul despre viata ei
1.205 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jeanne Cooper - Istoria unei actrite
1.317 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tuba Buyukustun
1.220 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Meryl Streep -
1.020 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Meryl Streep
1.347 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Amy Winehouse - Biografie
1.204 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Farrah Fawcett - Ingerul Americii
1.252 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Penelope Cruz - Din viata unei actrite

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 09.10.2014  Adauga la favorite 1.095 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Penelope Cruz Sanchez este o actrita de origine spaniola nascuta in Alcobendas, Spania, pe 28 aprilie, 1974. Fratele ei, Eduardo, este cantaret, iar sora ei, Monica, este tot actrita. Studiaza baletul timp de noua ani si apoi teatrul. Inca de la 13 ani incepe sa fie interesata de actorie si sa se prezinte la auditiile aceluiasi agent, dar este respinsa de multe ori.

La 15 ani ea castiga la un casting unde se remarca intre cele 300 de fete participante. Apare in videoclipul formatiei spaniole Mecano si mai tarziu incepe o relatie cu solistul trupei, Nacho Cano. Prezinta emisiunea La Quinta Marcha si joaca in serialul frantuzesc Serie Rose. In 1994, regizeaza un videoclip pentru Nacho Cano.

Incepand cu anul 1992, Penelope obtine primele roluri importante in filmele Jamon, jamon (pentru care primeste o nominalizare la premiile Goya) si Belle Epoque, cel din urma castigand premiul Oscar pentru cel mai bun film strain. In 1997 joaca in Abre los ojos, iar in 1999 in filmul lui Pedro Almodovar, Todo sobre mi madre, care de asemenea castiga un Oscar pentru cel mai bun film strain.

In 1998 obtine primul ei rol intr-un film in limba engleza, The Hi-Lo Country, iar in 2000 apare alaturi de Matt Damon in All the Pretty Horses. In 2001 joaca in Vanilla Sky, remake-ul american al filmului Abre los ojos si in Blow, alaturi de Johnny Depp.

Dupa ce petrece un timp in SUA, se intoarce in 2004 in Europa si invata italiana (cunoscand deja engleza, spaniola si franceza), pentru a interpreta un rol in Non ti muovere (Don't Move). Filmul ii aduce un premiu David di Donatello, echivalentul Italian al premiilor Oscar. In 2005, ea joaca in filmul Sahara. In 2006, apare alaturi de Salma Hayek in Bandidas, dar succesul ei din acel an este reprezentat de mult apreciata interpretare din Volver, film regizat de Pedro Almodovar. Astfel, ea imparte un premiu Cannes cu alte cinci actrite si este nominalizata la Globurile de Aur, la BAFTA si la premiile Oscar. Este prima actrita de origine spaniola care primeste o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun rol principal feminin.

In 2008, joaca alaturi de Sir Ben Kingsley in Elegy. In acelasi an, interpreteaza rolul unei femei instabile mental in filmul lui Woody Allen, Vicky Cristina Barcelona, din a carui distributie fac parte si Scarlett Johansson, Javier Bardem si Rebecca Hall. Prestatia ei din acest film starneste multa apreciere in randul criticilor si astfel ea castiga nenumarate premii, inclusiv premiile BAFTA si Oscar pentru cel mai bun rol secundar. Ea este a doua persoana de origine spaniola care castiga un premiu Oscar, dupa victoria lui Javier Bardem din 2007, dar este singura femeie din Spania care reuseste aceasta performanta.

In 2009, imprumuta vocea unui personaj din filmul de animatie G-Force, colaboreaza din nou cu Pedro Almodovar in Los abrazos rotos si interpreteaza un rol secundar in musicalul Nine, care ii aduce o a treia nominalizare la premiile Oscar.

Penelope Cruz este cunoscuta si pentru actiunile sale caritabile. Ea infiinteaza o fundatie care ofera ajutor femeilor fara adapost din India si lucreaza ca voluntar in Uganda. Fiind interesata si de fotografie, petrece ceva timp in Nepal unde face poze copiilor tibetani pentru o viitoare expozitie. De asemenea, Cruz se implica si in lumea modei. Detine un magazin de imbracaminte in Madrid si creeaza o linie de bijuterii si posete pentru o companie din Japonia, precum si o colectie pentru firma Mango.

Penelope are o relatie de trei ani cu Tom Cruise, alaturi de care joaca in Vanilla Sky, dar aceasta se incheie in Ianuarie 2004. Se angajeaza intr-o relatie cu Mathew McConaughey dupa rolul din Sahara, dar aceasta nu este una de lunga durata, cei doi despartindu-se in 2006. Inca din anul 2007 este impreuna cu actorul spaniol Javier Bardem.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.