Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Dictatura, paranoia, foametea-Coreea de Nord!
89 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Coreea de Sud-vacante ieftine
711 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ulleungdo, Coreea de Sud
995 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Coreea de Sud
855 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Thessalia
1.543 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Seul-Coreea de sud
892 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Champagne-Ardenne-Franta
423 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul de independenta-Minsk-Belarus
613 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  25 de lucruri care trebuie facute la Seul (Coreea de Sud
1.046 vizite - 0 comentarii
adaugat de queen
 
  3/5.Londra - Ghid de calatorie | Partea 3 |
1.600 vizite - 0 comentarii
adaugat de queen
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

O calatorie cu motocicleta in Coreea de Nord

 
 
 
 
 
Adaugat de blue 02.10.2014  Adauga la favorite 746 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
In ultimul deceniu, neo-zeelandezii Joanne si Gareth Morgan au trait stilul de viata dorit in visele lor, calatorind in jurul lumii pe motociclete alaturi de cativa dintre cei mai apropiati prieteni.

Au strabatut toate cele sapte continente pe motocicletele lor, cu trasee variate precum de la Venetia la Beijing, din Florida in nordul Alaskai, si din Africa de Sud la Londra, pentru a numi doar cateva.

Gareth isi finanteaza singur excursile, din care multe le foloseste pentru a urmari eforturile sale filantropice, in special in spatiul investitilor sociale. El este capabil sa faca acest lucru cu banii pe care i-a facut ca economist si manager de investitii, un post prin care si-a castigat reputatia de critic al practicilor lipsite de etica in industria de servicii financiare din Noua Zeelanda.

La sfarsitul lunii august 2013, sotii Morgan au pornit in calatoria lor cea mai ambitioasa , cel putin din punct de vedere fizic. Adevarata calatorie a inceput cu ani in urma, atunci cand au decis sa mearga prin Baekdudaegan, un lant muntos care se intinde pe toata lungimea Coreei de Nord si Coreei de Sud, comun intregii peninsul.

Dupa nenumarate ore de negocieri si coordonari cu cele doua guverne, le-a fost acordata permisiunea. Acesta a fost, crede Morgan ,prima data cand cineva a calatorit vreodata prin ambele tari, asa cum era inainte de impartirea Coreei in 1945.

Prin aceasta calatorie ei au sperat sa demonstreze modul in care coreenii pot trai impreuna peste ceea ce au in comun. Pentru a simboliza acest lucru, Morgan a luat cateva pietre de la Paektu, un munte sfant in nord, si le-a adus la Hallasan, un varf la fel de sacru din sud. Joanne si Gareth au filmat in intregime calatoria lor, imagini care le-au permis gratie montajului sa faca un film de scurt metraj care va avea premiera pe VICE.com in decembrie 2013.

Intr-un fel, filmul face ca coasta coreeana sa arate alternativ ca si California, China, sau Cuba.

Este o vedere frumoasa pe care putini straini au vazut-o, si chiar daca planificarea excursiei drept prin Zona Demilitarizata dintre Sud si Nord a necesitat sa filmeze in parametrii stabiliti de limitele extrem de " coreografice" si restranse ale diplomatiilor din Coreea de Sud si de Nord, aceasta a fost o calatorie cu valoare documentara de la inceput pana la sfarsit


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.