Dallas este un oras tanar, plin de vigoarea tineretii. Edificii ale arhitecturii moderne se ridica precum niste copaci de sticla in zona centrala. In 1841 era doar un plan de 20 de strazi pe 256 ha centru sud, revendicat de catre un avocat din Tennessee, John Neely Bryan. Astazi este al noualea cel mai mare oras din America si jumatatea estica a Metropolex, jumatatea vestica fiind Fort Worth.
La fel ca in multe alte orase, calea ferata a reprezentat cheia succesului. Ca punct de frontiera cu Vestul Salbatic, Dallas si-a castigat reputatia de loc al antreprenorilor si al curajosilor. Infamul Doc Holliday si-a inceput aici cariera ca dentist, trecand apoi la cariera de cartofor si pistolar. In anii 1870 doua cai ferate se intalnau in Dallas, formand punctul catalizator pentru transformarea rapida a orasului intr-un centru comercial.
Inaintea industriei si a finantelor, magazinul Neiman Marcus a pus Dallasul pe harta modei in 1907. In 1914 Banca Rezervei Federale a fost infiintata in Dallas. Apoi petrolul si-a spus cuvantul. Cercetatorul „Tata" Joiner a dat peste „aurul negru" la 160km est de Dallas in 1930. Dallas era deja un centru financiar si de afaceri, asa ca a devenit cu usurinta un centru al industriei petroliere.
Cu toata acumularea de afaceri, Dallas stie si sa se distreze. Masina de margarita cu gheata si puiul „fajita Tex-Mex" au fost inventate aici. Din nefericire pentru Dallas, in pofida energiei sale inovatoare, orasul va fi mai cunoscut datorita unei impuscaturi sau doua. Prima, si cea mai socanta, a avut loc pe 22 noiembrie 1963, cand presedintele John F. Kennedy a fost asasinat in limuzina sa decapotabila in centrul Dallasului. A doua a fost fictiva, insa cand J. R. Ewing a fost impuscat de un asasin necunoscut in serialul de televiziune „Dallas", toate cele 130 de tari in care se difuza serialul au ramas socate.
Insa Dallas priveste totdeauna spre viitor. Transportul s-a dovedit din nou a fi un vector al dezvoltarii in anii 1960 cand, impreuna cu Fort Worth, s-a hotarat construirea unui nou aeroport (Dallas-Fort Worth International), care avea sa fie implinirea ideii lui Neely Bryan de a crea un puternic centru de transporturi si un centru cultural.
In adevarata traditie texana, Dallas este un oras al superlativelor. Dallas are mai multe centre comerciale decat orice alt oras din SUA, in timp ce monumentul de bronz cel mai mare din lume se afla la Centrul de Conventii din Dallas, acest centru fiind suficient de mare pentru a gazdui cu lejeritate un teren de baseball.