Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Compresele cu varza
1.171 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  6 Alimente pe care nu stiai ca le poti congela
718 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Leacuri batranesti pentru a trata edeme
1.364 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru varza murata
1.582 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se vantura/pritocesc varza si muraturile
20 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pliculetele de Silica Gel-ce poti face cu ele
412 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Frunze de varza la murat pentru sarmale!
16 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 trucuri pentru WhatsApp pe care probabil nu le stiai
437 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa fierbeti frunzele de varza ca sa nu se rupa
655 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum poti transforma puloverele vechi
449 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Ce nu stiai ca poti trata cu varza

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 30.09.2014  Adauga la favorite 1.072 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Stiai ca varza mai este numita si „medicul saracilor“ si ca a fost folosita din antichitate pentru tratarea multor dureri? Iti spunem in acest articol ce suferinte putem alina cu varza.



Picioare in forma, cu tratamente usoare
Apreciata ca aliment, varza este si un remediu care aduce numeroase beneficii pentru sanatate. Are actiune nutritiva, energizanta, remineralizanta, tonifianta, creste rezistenta in fata bolilor, este un bun antiseptic pulmonar si are proprietati expectorante si depurative. Avand efect antiacid, varza este un bun remediu in ulcere.

Aceasta planta ajuta si la scaderea colesterolului „rau" si normalizeaza glicemia, iar multitudinea de vitamine, minerale si de oligoelemente recomanda varza ca un tonic general al organismului. De asemenea, gratie proprietatilor antioxidante, poate preveni bolile cardiovasculare si cancerul, iar la nivelul tesuturilor, cataplasmele cu varza au proprietati dezinfectante si cicatrizante.

Ideala in tratamentul ulcerului

Varza este un antiacid eficient, de aceea este adesea indicata in tratamentul ulcerelor. Medicina naturista ofera ca remediu in vindecarea ulcerului sucul de varza, pentru ca are un continut ridicat in glutamina, un aminoacid cu care se hranesc celulele care captusesc stomacul si intestinul subtire.

Efectul pozitiv pe care-l are sucul de varza asupra membranei stomacului se datoreaza, arata studiile clinice, vitaminei U continute. Zeama de varza acra contine aceasta vitamina, care are proprietatea de a inhiba secretia excesiva de acid gastric si de a reface nivelul vitaminic din corp. De asemenea, varza este bogata in mucilagii, sulf, saruri de potasiu, compusi care ofera proprietati cicatrizante. Vitamina K din varza are rol antihemoragic.

SFAT: Un litru de zeama de varza consumat in fiecare zi timp de aproximativ 2 saptamani poate duce la tratarea ulcerului. Se recomanda ingerarea sucului in doze diferite, spre exemplu dimineata 300 ml, la pranz 250 ml, spre seara inca 250 ml si inainte de culcare se mai consuma 200 ml de zeama de varza.

Frunzele, de leac in ulcerul varicos

Varza nu „repara“ doar leziunele interne, ci trateaza si afectiuni externe, cum sunt contuziile, plagile si crapaturile de la cele mai simple la cele severe. Frunzele de varza, folosite sub forma de cataplasme, cicatrizeaza si refac tesuturile afectate. De asemenea, ulcerele varicoase, hemoroizii si chiar muscaturile de animale pot fi vindecate cu ajutorul acestor cataplasme.

Atentie! Imediat dupa ce aplici frunzele de varza pe zonele afectate de ulcer varicos, vei simti o intensificare a durerii si, posibil, sa inceapa sa supureze ulcerul. Aceasta este dovada efectului pe care-l are varza asupra bolii. Cand senzatia este insuportabila, intrerupe tratamentul si aplica ulei de masline pe zona ulceroasa. Reia procedura cand se mai reduce din inflamatie.

Cu varza murata uiti de constipatie

Fie ca este vorba o constipatie ocazionala sau cronica, varza murata poate remedia aceasta problema cu care se confrunta din ce in ce mai multe persoane, indiferent de varsta. Varza poate imbunatati digestia, datorita continutului bogat in fibre alimentare si bacterii „bune“, care regleaza flora intestinala. Fibrele alimentare din varza murata detoxifica si ajuta la eliminarea reziduurilor din colon. Pentru rezultate bune si rapide in tratamentul constipatiei, se recomanda consumul a cel putin 4 pahare pe zi de suc de varza murata.



Poate calma nevralgiile si reumatismul

Extern, varza poate fi utilizata pentru a calma durerile reumatismale si diferitele nevralgii. Fierbe in putina apa 4 frunze de varza alaturi de 4 cepe tocate marunt si 4 pumni de tarate de grau. Dupa ce a scazut apa, se ia fiertura si se asaza pe o panza subtire de bumbac, care se aplica pe locul dureros, timp de 2 ore sau mai mult.

Varza are efecte dezinfectante si cicatrizante la nivelul tesuturilor, utilizandu-se tot sub forma de cataplasme. Acestea aduc beneficii in caz de entorse, pentru ca decongestioneaza locul afectat. De asemenea, aplicatiile cu varza trateaza furunculele, abcesele, dar si contuziile si diferite rani. Daca rana este inchisa, frunzele de varza se aplica pe zona cu probleme dupa ce este unsa cu ulei de masline.

Reduce crizele de astm

Nu a fost degeaba supranumita panaceu. Varza are efecte pozitive si in crizele de astm si in tratarea bronsitelor. Se aplica 3-4 straturi de frunze de varza pe piept, gat, la baza plamanilor sau pe omoplati. Frunzele de varza trebuie sa stea pe piele cel putin 5 ore. Varza poate fi utilizata si intern, pentru a alina simptomele astmului. Zilnic, consuma 1-2 pahare de suc de varza sau decoct din 60 g de varza fiarta o ora intr-un litru de apa. Este indicat sa bei suc de varza pana se reduc crizele astmatice.

Poate preveni cancerul

Varza a dovedit calitati excelente in prevenirea cancerului de colon. Cum poate o leguma aparent banala sa „concureze“ cu tratamentele medicamentoase scumpe care lupta impotriva cancerului? Explicatia ne-o dau oamenii de stiinta, care au descoperit ca atunci cand varza este mestecata si digerata, un compus sulfuros din leguma interactioneaza cu o enzima, rezultand glucoza si produsi reactivi cu proprietati detoxifiante asupra celulelor canceroase.

Dr. Ruxandra Constantina
medic specialist apifitoterapie
Clinica Medas, Bucuresti


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.