Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Tom Waits - O voce inecata intr-un butoi de whisky
711 vizite - 0 comentarii
adaugat de corina
 
  Gloria Swanson - Documentar Mari actori
1.263 vizite - 0 comentarii
adaugat de jolie
 
  Actritele celebre ale anilor ’60 - Jane Fonda
999 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gloria Swanson - Diva filmului mut
1.114 vizite - 0 comentarii
adaugat de jolie
 
  Steven Seagal
1.268 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Billie Holiday - Una din cele mai mari nume ale jazzului
1.154 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Peter Falk - Biografie
1.993 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jane Seymour
1.137 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Kate Winslet
1.253 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Mari actori - Sharon Stone
1.447 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Jude Law

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 26.09.2014  Adauga la favorite 878 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Este considerat a fi unul dintre cei mai buni actori britanici, reputatie care se datoreaza in parte si repertoriului sau extrem de variat de pe marile ecrane si scenele teatrale. De curand el s-a reintors pe scena teatrala pentru a juca rolul titular din productia Donmar Warehouse, cu vestita piesa a lui Shakespeare, “Hamlet," jucata initial la Londra, in West End si apoi in Statele Unite, pe Broadway.

Pe marele ecran, Law a atras pentru prima data atentia criticilor datorita interpretarii pe care i-a dat-o iubitului lui Oscar Wilde, Lord Alfred Douglas, din pelicula anului 1997, “Wilde," pentru care a obtinut premiul Evening Standard British Film. Dupa ce a fost remarcat, el a continuat sa se dezvolte, obtinand aprecierea internationala pentru rolul din filmul lui Anthony Minghella, “The Talented Mr. Ripley." Interpretarea lui Law din acest film i-a adus nominalizari la Oscar® si Golden Globe, ca si un premiu BAFTA.

Law a fost ulterior rasplatit cu nominalizari la Oscar®, Golden Globe si BAFTA, pentru cel mai bun actor dintr-un rol titular, pentru rolul din 2003, din filmul epic despre Razboiul civil “Cold Mountain," de asemenea regizat de Minghella. De asemenea el a mai obtinut o nominalizare la Globul de aur pentru rolul din filmul lui Steven Spielberg, “AI: Artificial Intelligence."

In 2004, Law a jucat in cinci filme diferite, dintre care doua au fost premiate pentru distributie: drama lui Mike Nichols, “Closer," cu Julia Roberts, Clive Owen si Natalie Portman, impreuna cu care el a obtinut premiul National Board of Review pentru cea mai buna distributie; si filmul biografic al lui Martin Scorsese, “The Aviator," care s-a bucurat de premiul Screen Actors Guild pentru cea mai buna interpretare actoriceasca. In acelasi an, Law a jucat in “Alfie," unde a interpretat rolul principal sub bagheta regizorului Charles Shyer; “I Heart Huckabees" de David O. Russell; si “Sky Captain and the World of Tomorrow," la care a asigurat si productia. De asemenea el si-a imprumutat vocea unuia dintre personajele lui Lemony Snicket din „A Series of Unfortunate Events."

Printre numeroasele roluri interpretate de el se numara si cele din filmele “The Imaginarium of Dr. Parnassus" de Terry Gilliam; “Sleuth," de Kenneth Branagh, film pe care l-a si produs; filmul lui Wong Kar Wai, “My Blueberry Nights"; comedia romantica a lui Nancy Meyer, “The Holiday,"; “Breaking and Entering," film in care a colaborat din nou cu Anthony Minghella; filmul lui Sam Mendes, “Road to Perdition," filmul lui Jacques Annaud, “Enemy at the Gates"; “eXistenZ" de David Cronenberg; filmul lui Clint Eastwood “Midnight in the Garden of Good and Evil"; si “Gattaca," film care a marcat debutul sau in cinematografia americana.

In 2007, Academia franceza i-a acordat lui Jude Law un premiu de onoare Cesar care-i recunoaste meritele aduse cinematografiei, iar guvernul Frantei i-a conferit titlul de Cavaler al Ordinului Artelor si Literelor, pentru realizarile sale artistice.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.