Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  20 din cele mai frumoase actrite de la Hollywood
1.929 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Beren Saat
426 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Reka Nagy
4.402 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tuba Buyukustun
1.216 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nat King Cole - Biografia cantaretului
341 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jeanne Cooper - Istoria unei actrite
1.315 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria formatiei The Undertones
1.201 vizite - 0 comentarii
adaugat de tina
 
  Tuba Buyukustun
1.914 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bette Davis - Biografie
1.475 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marilyn Monroe si adevarul despre viata ei
1.203 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Shannen Doherty - Biografia unei actrite

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 25.09.2014  Adauga la favorite 1.445 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Shannen Maria Doherty (n. 12 aprilie 1971, Memphis) este o actrita americana. E cunoscuta mai ales datorita rolurilor: Brenda Walsh in Beverly Hills 90210, si Prue Halliwell in serialul TV Charmed (Farmece).
Fiica unui consultant bancar, Tom Doherty, si a proprietarei unui salon de infrumusetare, Rose Doherty, Shannen are un frate mai mare cu patru ani, Tom.

Primul rol important il obtine in octombrie 1982 cand o interpreteaza pe Jenny Wilder in serialul Little House on the Prairie. Dupa ce a aparut ca guest star in multe seriale din anii 80, printre care Magnum P.I., 21 Jump Street si Airwolf, din 1986 pana in 1988 interpreteaza rolul Kris Witherspoon in serialul Our House.

In 1982 producatori importanti o remarca pe Shannen si, dupa ce apare in filmul lui Ron Howard, Night Shift - Night Shift si o dubleaza pe Teresa din desenul animat The secret of NIMH, obtine un rol secundar in comedia cu Sarah Jessica, Parker Girls Just Want to Have Fun. In 1989 joaca in filmul Heathers cu Winona Ryder.

Cele mai mari succese ale sale se datoreaza producatorului Aaron Spelling. Dupa ce a interpretat-o pe Brenda Walsh in faimosul serial Beverly Hills 90210, Shannen primeste rolul Prue Halliwell in serialul TV Charmed (Farmece). Shannen s-a prezentat la distributia in serial alaturi de prietena sa, Holly Marie Combs, sperand sa primeasca rolul lui Piper, dar pana la urma rezultatul a fost invers. In 2001 paraseste serialul, dupa 2 sezoane.

In 1995, Kevin Smith o relanseaza in filmul Generation X.

In 2001 joaca alaturi de Julian McMahon in filmul Another Day iar in 2002 tot regizorul Kevin Smith o relanseaza pe piata cinematografica, in filmul Jay and Silent Bob Strike Back.

Din ianuarie 2003 pana in 2004 va prezenta reality show-ul Scare Tactics pe canalul american Sci Fi. A fost unul din protagonistii serialului TV North Shore, o intoarcere la originile sale de actrita de soap opera.

In 2005 a jucat in serialul TV de comedie Love, Inc., dar a parasit serialul cu putine luni inainte de debut.

In 2006 a fost moderatoarea reality show-ului Breaking Up with Shannen Doherty. Emisiunea a durat 13 episoade si urmarea povestea unor indragostiti in situatii de criza hotaratoare pentru viitorul lor sentimental.

S-a intors in rolul de Brenda Walsh in prima parte a serialului 90210, acelasi ca in vechiul serial Beverly Hills 90210 care o dusese pe culmile succesului, serial ce a fost difuzat pe canalul american The CW din 2 septembrie 2008.
Viata sa privata este foarte zbuciumata. In 1993, imbracata in pijama si cu foarte putini invitati, in propria locuinta, actrita s-a casatorit cu Ashley Hamilton, de care se va desparti dupa numai sase luni. Nici a doua casatorie nu a mers mai bine. In 2002, Shannen s-a casatorit cu Rick Salomon, dar dupa doar un an mariajul a esuat.

Shannen a avut legaturi sentimentale cu Dean Factor, cu impresarul Chris Foufas si cu actorul Rob Weiss. In 2001, actrita a avut o relatie cu Julian McMahon, demonul Cole din serialul Charmed (Farmece).

Shannen se defineste ca fiind o fire rebela si nelinistita si cu niste purtari nu tocmai demne. In 1994, dupa ce tocmai parasise serialul Beverly Hills 90210, banca ii confisca o mare parte din castig drept daune pentru cecurile fara acoperire pe care Shannen le semnase in lunile precedente, in valoare de 32.000 de dolari. In 1996, intr-o perioada profesionala nu tocmai buna, a fost obligata sa mearga la un curs de autocontrol pentru ca sparsese fereastra masinii unui baiat cu o cutie de bere. In 1999, dupa ce a fost oprita de politie in stare de ebrietate, a fost obligata sa tina un curs la scolile din Los Angeles, explicandu-le tinerilor pericolele cauzate de alcool.

A aparut de mai multe ori, nud, in revista Playboy. Prima sa aparitie a fost in decembrie 1993. Mai tarziu, a pozat pentru revista din nou, in decembrie 2003, pictorialele sale ocupand 10 pagini ale revistei.

Se afla pe locul al 5-lea in clasamentul american 100 Greatest Teen Stars, clasament care contine cele mai mari personalitati (cantareti, actori, prezentatori) care si-au castigat faima in perioada adolescentei.

Este prietena cu Sarah Michelle Gellar. In prezent traieste in Malibu, California. Ea detine, de asemenea, o ferma de cai in Ventura County, California, unde are sapte cai si doi caini.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.