Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Toporasul, dusmanul reumatismului
395 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Afectiunile Tubului Digestiv - Tratamente naturiste
1.686 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Boli profesionale
1.171 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Un tratament exceptional pentru durerile de spate
1.555 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mugurii de tuia
1.088 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mustarul negru alina durerile reumatice
528 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Unguent pe baza de usturoi
1.394 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tulburari ale tiroidei - sfatul medicului
1.659 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
  7 beneficii ale lavandei
274 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ghintura, indicata in dischineziile biliare
1.533 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Afectiunile reumatice

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 23.09.2014  Adauga la favorite 1.762 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Afectiunile reumatice, cum ar fi artrita, sunt foarte comune in sezonul de toamna, cauzand cresterea sensibilitatii si dureri articulare in urma expunerii la temperaturi mai scazute.
Aceste afectiuni sunt caracterizate prin inflamatii (inrosire si incalzire, inflamare si durere) si pierderea functiilor unuia sau mai multor structuri conectoare sau de suport ale organismului: articulatii, tendoane, ligamente, oase si muschi.
Simptomele comune includ durere, inflamare si rigiditate. Unele afectiuni reumatice pot implica de asemeni organele interne.

Exista peste 100 de boli reumatice, printre care:
- Osteoartrita
Este cel mai comun tip de artrita si afecteaza in prima faza cartilajul, putand cauza durere articulara sau rigiditate.
Dizabilitatile apar de cele mai multe ori in situatiile in care boala afecteaza coloana sau articulatiile care sustin greutatea corpului (genunchi, solduri).
- Artrita reumatoida
Este o boala frecventa ce afecteaza membrana sinoviala ce delimiteaza articulatiile, manifestandu-se prin durere, rigiditate, inflamare, degradarea articulatiei si pierderea functiilor acesteia.
- Artrita reumatoida juvenila
Este cea mai comuna forma a artritei in perioada copilariei, cauzand durere, rigiditate, inflamare si pierderea functiilor articulatiei; poate fi asociata cu eruptii cutanate sau febra si poate afecta diferite parti ale corpului.
- Fibromialgia
Este o afectiune cronica care cauzeaza durere la nivelul tesutului care asigura suportul si miscarea oaselor si a articulatiilor. Durere, rigiditate si puncte sensibile apar la nivelul muschilor si tendoanelor, in special la nivelul gatului, splinei, umerilor si soldurilor.
- Sclerodermia
Cunoscuta si sub denumirea de scleroza sistemica, sclerodermia afecteaza pielea, vasele de sange si articulatiile dar si unele organe interne: plamanii si rinichii. Afectiunea presupune o productie excesiva si anormala de colagen la nivelul pielii si organelor interne.
- Spondiloartropatia
Acest grup de afectiuni reumatice afecteaza in special coloana vertebrala. O forma comuna - spondilita anchilozanta - nu afecteaza doar coloana ci si soldurile, umerii si genunchii, tendoanele si ligamentele din jurul oaselor si articulatiile inflamandu-se si cauzand durere si rigiditate.
- Guta
Acest tip de artrita rezulta in urma depozitarii excesive de acid uric in sange (hiperuricemie).
- Artrita infectioasa
Artrita infectioasa este provocata de agenti infectiosi (bacterii, virusuri). Artrita cu parvovirus si artrita gonococica sunt 2 tipuri de artrita infectioasa. In cazul acestui tip de artrita, diagnosticarea precisa si tratamentul antibiotic sunt cruciale in eliminarea infectiei si minimizarea degradarilor la nivel articular.
- Polimialgia reumatica
Deoarece afectiunea implica tendoanele, muschii, ligamentele si tesuturile din jurul articulatiei, simptomele includ adesea durere, rigiditate matinala la nivelul umerilor, soldurilor, gatului si spatelui.
- Artrita psoriazica
Apare in cazul pacientilor cu psoriazis, putand afecta articulatiile din orice zona a corpului, de la articulatiile mici ale mainii pana la articulatii intervertebrale.
- Bursita
Reprezinta inflamatia bursei, sac mic cu fluid care captuseste si lubrefiaza zona in care elementele articulare (inclusiv os, tendon, ligament, muschi sau piele) se freaca una de alta.
- Tendinita
Afectiune ce presupune inflamarea tendoanelor (cordoane dure de tesut care conecteaza muschii de oase) cauzata de suprasolicitare, injurii sau afectiuni reumatice. Tendinita produce durere si sensibilitate si poate restrictiona miscarea articulatiilor invecinate.

Baile calde, acupunctura, antiinflamatoarele, analgezicele si simpla evitare a plimbarilor in conditii de vreme rece si/sau ploaie, sunt masuri ce trebuiesc adoptate in prevenirea si ameliorarea simptomelor bolii.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.