Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Pancreatita acuta, o urgenta medicala
1.202 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Faringita streptococica
1.106 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Durerea de sciatica - cauze si tratament
609 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Polimialgia reumatica
1.302 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  DUreri severe la genunchi
180 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Boala Kawasaki
1.242 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dureri de cap cronice
968 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  12 semne ale prezentei cancerului in organismul femeie
1.070 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sarea grabeste vindecarea in caz de raceala
576 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gripa - Tratamente naturiste
625 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Bun in dureri abdominale: prazul

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 04.08.2014  Adauga la favorite 944 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
de Diana Georgescu

Este supranumit „ceapa blanda". Acum cinci milenii, popoarele celtice ii atribuiau proprietati magice. De asemenea, asirienii, chinezii si egiptenii antici il apreciau pentru calitatile lui culinare si terapeutice. Cantitatea mare de apa pe care o contine, peste 90%, il recomanda pentru curele de detoxificare.

Este un recunoscut tonic al sistemului nervos
Leguma contine numeroase elemente nutritive: vitamine (A, C, E, complexul de vitamine B), hidrati de carbon, precum si minerale (fier, calciu, fosfor, potasiu, magneziu, mangan, siliciu si zinc). Acestea ii confera proprietati vindecatoare, ajutand si la refacerea sistemului nervos.
In frunzele verzi ale prazului se gasesc o cantitate mare de caroten si de doua ori mai multa vitamina C decat in partea alba. Medicii nutritionisti recomanda consumarea atat a partii albe, cat si a celei verzi, existand diferente semnificative in compozitia acestora. In cea alba se gasesc pectine si foarte multe glucide, care au proprietati diuretice. Partea verde contine celuloza si hemiceluloza, care se pastreaza si dupa prepararea termica a prazului. Trebuie stiut insa ca, dupa 24 de ore, prazul fiert degaja unele substante nocive.

Combate anemia
Prazul este una dintre legumele cu cel mai mare continut de fibre alimentare. Datorita lor, el ajuta digestia si este recomandat persoanelor care sufera de constipatie, balonari, dureri abdominale. Cel mai bine este sa fie consumat crud, in salate, amestecat cu putina sare si ulei de masline sau cu alte legume. Astfel se pastreaza intreaga cantitate de fibre, iar efectul laxativ este mai puternic.
Tot el combate anemia si previne orice fel de raceala. Consumarea preparatelor din praz ajuta la descongestionarea sistemului respirator in cazul faringitelor, bronsitelor, raguselii, tusei sau in angine.

Indicat in afectiuni dermatologice
Calitatile emoliente ale legumei (datorate mucilagiilor) si decongestive au efect favorabil asupra tenului gras, fiind totodata active in cazul acneei si in atenuarea cuperozei (petelor de roseata). Pentru tratarea acestor afectiuni dermatologice se stoarce un praz fraged. Sucul obtinut se strecoara prin tifon steril. Se poate amesteca si cu 50 ml zer sau lapte. Se obtine o lotiune cu care se tamponeaza zonele afectate, dupa spalarea tenului cu un sapun neutru. Se lasa sa actioneze timp de 30 de minute, apoi se clateste cu apa calduta.
Masca pentru ten se obtine prin fierberea catorva rondele de praz, la care se adauga sase picaturi de tinctura de propolis si doua lingurite cu iaurt.
Deoarece are rol antiseptic si antiinflamator, prazul maruntit amestecat cu miere formeaza un unguent extrem de folositor in rani deschise, arsuri, taieturi si intepaturi. Frunzele fierte, sub forma de cataplasma, se pun pe abcese, furuncule, ulceratii supurante, inflamatii cauzate de guta. Cataplasmele cu praz fiert in lapte dulce, aplicate pe supuratiile cronice, ajuta la vindecarea mai grabnica. Pasta obtinuta din suc de praz, amestecat cu paine neagra, poate fi aplicata pe furuncule si abcese, pentru ca grabeste colectarea.

Sucul protejeaza rinichii
Intrucat este bogat in polifenoli, sucul de praz este recomandat pentru curatarea rinichilor si reducerea acidului uric. Acesta, in amestec cu suc de morcov sau de telina, ajuta in cazul reumatismului, gutei, litiazei urinare, aterosclerozei. O astfel de cura presupune consumarea unui paharel cu suc, in fiecare dimineata, pe stomacul gol, timp de o saptamana.

• Un pahar cu suc de praz, inainte de fiecare masa principala, accelereaza pierderea kilogramelor in plus.
de Diana Georgescu


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.